Hero banner

Meny

Vår meny speglar vår passion för matlagning med klassiska svenska rätter och lustfyllda skapelser. Varje rätt är tillagad med hantverk och engagemang för att ge dig en enastående matupplevelse.

 

APTITRETARE

  • Nybakat bröd och hemkärnat smör

    55
  • Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Jamon Iberico de Bellota

    235
  • Kaviartartelett, Oscietra kaviar 7.5g, smetana & gräslök

    195

FÖRRÄTT

  • Kalixlöjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    385
  • Hösttryffel, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    185
  • Svampmacka, halstrad anklever & portvinsreduktion

    275
  • Grillad hummer, inlagd tomat från Ulriksdal & chimichurriemulsion

    395
  • Raviolo med ragù på hängmörat högrev, pancetta och oxsvans, bryntsmörgrädde, parmesan & hösttryffel

    225
  • Handskuren kalvtartar, dijonnaise, kapris, grönt från Ulriksdal & grillat levain

    195
  • Hummerbisque med tartelett på kokt hummer & karamelliserad grädde

    195
  • Rostade betor, sabayonne på brillat savarin, gräslök & hasselnötter. Addera Oscietra caviar +155

    175

VARMRÄTT

  • Kåldolme fylld med duxelle på vilda svampar & persilja, lingon, picklade & stekta kantareller, karamelliserad grädde & potatispuré

    325
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (lägg till störkaviar +155)

    435
  • Piggvar på ben med smörkokta grönsaker från Ulriksdals trädgård. Välj mellan:

    Bryntsmörhollandaise med tryffel eller Pepparrot & brynt smör

    695/595
  • Hällstekt gös med smörstekta & picklade trattkantareller, broccolini, krutonger, krondill & champagnesås

    445
  • Boeuf Bourguignon på sörmländsk dovhjort, rökt sidfläsk, svamp & potatispuré

    330
  • Grillad entrecôte, sauterad lök, spenat, husets XO-sås & potatiskrokett med Comté

    555
  • Surf and Turf – grillad hummer, grillad svensk oxfilé, choronsås, rödvinssås & pommes château

    650

DESSERT

  • Ostglass med romrussin

    125
  • Bakat svenskt äpple, karamelliserad smördeg & vaniljsås

    145
  • Crème caramel med diplomático rom

    125
  • Vispad cheesecake, råröda lingon, kolasås & kärnmjölkssorbet

    145
  • Chokladtryffel

    45
  • En kula glass på säsongens honung från Klockargården

    65
  • Ost från vagnen, honungskaka & Sablékex. Fråga din kypare om kvällens urval

    75 st

PLAT DU JOUR V.43

  • Måndag

    Ångad torsk med sauterad spenat & äggsås

    215
  • Tisdag

    Öländska kroppkakor, stekt fläsk, grädde, lingon & brynt smör

    235
  • Onsdag

    Porchetta, svamp, gremolata, krasse & kräm på jordärtskocka

    235
  • Torsdag

    Queneller på gös och torsk, hummersås & smörstekt kål från odlingen på Ulriksdal

    245
  • Fredag

    Köttfärslimpa på dovhjort, sås på trattkantarell, sauterad savojkål & svartvinbärsgelé

    255
  • Lördag - Söndag

  • Biff Rydberg, karamelliserad lök, råstekt potatis, äggula & senapsgrädde

    395
  • Fish & chips, tartarsås, pommes chateau & picklade grönsaker

    265
  • Söndag

    Cheeseburgare på svensk hängmörad högrev & bringa, krämig cheddarost, klassisk hamburgerdressing, saltgurka & rostad brioche

Patrik Castillo, Köksmästare på Gondolen

”Vi förvaltar Gondolens klassiska arv och adderar en elegant lekfullhet med säsongens råvaror i fokus. Där det svenska och franska köket utgör grunden för vår matlagning, inspirerad av smaker från hela världen.” - Patrik Castillo, Köksmästare

  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 4
svbr

VINLISTA

Vår vinkällare är en av Stockholms bästa och erbjuder ett brett urval av fina årgångar från klassiska vingårdar runt om i världen. Våra sommelierer hjälper dig hitta det perfekta vinet för att komplettera din middag.

svbr

Drinklista

Vår drinklista erbjuder klassiska cocktails och nytänkande drinkar. Vi skapar drycker med handplockade ingredienser för att förgylla din upplevelse på Gondolen.