Meny

Vår meny speglar vår passion för matlagning med klassiska svenska rätter och lustfyllda skapelser. Varje rätt är tillagad med hantverk och engagemang för att ge dig en enastående matupplevelse.

 

APTITRETARE

  • Nybakat bröd med hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux, Kalixlöjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5g Baerii kaviar

    195
  • Jamon Iberico de Bellota

    145

FÖRRÄTT

  • Strömmingsmacka på nystekt strömming, emulsion på ramslök, dillinlagd gurka, picklad rödlök, kavring & potatispuré

    195
  • Inkokt vit sparris med beurre blanc på flädervinäger, gräslök, rostade hasselnötter & Kalixlöjrom

    275
  • Kalixlöjrom, potatisskum, krutonger & lök

    385
  • Grillade kammusslor med grön sparris, kräm på dragon, fingerlime & vitlöksrostade krutonger

    275
  • Handskuren kalvtartar, pickles, Jamon Iberico de Bellota, dill- & ramslöksemulsion

    250/350

VARMRÄTT

  • Sallad med burrata, datterini tomater, pistagepesto, nektarin, brytbönor, mynta & grillat bröd

    310
  • Maccheroni romesco på Valenciamandel med grillad grön sparris, salladslök & citron

    295
  • Hummerpasta på maccheroni, grillad hummer, vitt vin, chili & bottarga

    440
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (Addera Baerii kaviar +155)

    465
  • Smörpocherad gösfilé med primörer, citronpicklad gurka, regnbågsrom & hollandaisesås

    475
  • Piggvar på ben med smörkokt potatis & primörer

    Välj tillbehör:

  • • Beurre blanc med Kalixlöjrom & gräslök

    695
  • • Pepparrot & brynt smör

    595
  • Grillad entrecôte med bearnaisesås, datterini tomater, persilja & pommes frites

    545
  • Grillad ibericokotlett, grillad gemsallat, pommes frites & bearnaise smaksatt med husets XO-sås

    395
  • Kycklingballotine med ramslök, pistage, dill, spritärtor, potatispuré & sherrysky

    365

DESSERT

  • Ostglass med romrussin

    125
  • Crème caramel med diplomático rom

    130
  • Färska jordgubbar med Moscato d'asti, crème crue, kärnmjölkssorbet, basilika & pistage

    155
  • Glassbåt fylld med punschglass, jordgubbssylt & valrhonachoklad

    135
  • Chokladpralin

    45
  • Pistageglass med olivolja & havssalt

    75
  • Ost från vagnen med rabarbermarelad & Sablékex

    75/st

SJÖTUNGA

  • Onsdagar från kl 17:00 & begränsat antal

  • Sjötunga Meunière med brynt smör, haricot verts, tournerad potatis & friterad persilja

    795
  • Sole Grillé Grillad hel sjötunga med grillad citron, bearnaise & pommes frites

    795
  • Filet de Sole á Erik Lallerstedt Färserade sjötungsrullader med hummersås & pilaffris

    795

BRUNCH

  • LÖRDAGAR & SÖNDAGAR KL. 12 - 16

    995 p/p
  • KANAPÉER

  • • Grillad rödräka “skagen” med äpple, senapsfrön, curry & dill

  • • Tartelette med bifftartar, pata negra, ramslök & krasse

  • • Pate à choux, Kalixlöjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

  • FÖRRÄTT

  • • Ägg “florentine” spenat, picklad syltlök, pocherat ägg, hollandaise, gräslök & forellrom

  • VARMRÄTT

  • • “Bookmaker toast” med oxfilé och grillad hummer, bearnaise "Royal", senapsfrön & pepparrot

  • DESSERT

  • • Fattiga riddare med vaniljglass, kolasås & färska bär

  • VEGETARISKT ALTERNATIV FINNS.

MENYER

  • GONDOLENS KLASSIKER

    • Kalixlöjrom, potatisskum, krutonger & lök

    995
  • • Fisk med gratäng, champagnesås & störcaviar

  • • Crème caramel med diplomático rom

  • GONDOLEN I SÄSONG

    870
  • • Grillade kammusslor med grön sparris, kräm på dragon, fingerlime & vitlöksrostade krutonger

  • • Grillad Entrecôte med bearnaisesås, datterini tomater, persilja & pommes frites

  • • Färska jordgubbar med Moscato d'asti, crème crue, kärnmjölkssorbet, basilika & pistage

  • AFFÄRSLUNCH

    Mån - Fre 11:30 - 17:00

    495
  • • Kalixlöjrom, potatisskum, krutonger & lök

  • • Val av Plat Du Jour

  • • Pralin & Kaffe

PLAT DU JOUR V.22

  • VECKANS VEGETARISKA

    255
  • Shakshuka med tomat, grillad paprika, koriander, fetaost, friterad aubergine, bakat ägg & grillat bröd

  • MÅNDAG - TISDAG

    255
  • Ångad kolja från Smögen med hummersås, bakad fänkål och pilaffris

  • Grillat rostlock med chimichurri, skysås, grillad färsklök & rostad potatis

  • ONSDAG - TORSDAG

    275
  • Halstrad lax med dijonhollandaise, pocherat ägg & vårgrönsaker

  • Panerad fläskschnitzel med Café de Paris-smör, sherrysky, eldad tomat, brytbönor & pommes frites

  • FREDAG

    255
  • Ångad torsk Grenobloise med betor, kapris, citron, brynt smör & persilja

  • Steak haché med grönpepparsås, haricots verts, sallad från Ulriksdals köksträdgård & pommes frites

Patrik Castillo, Köksmästare på Gondolen

”Vi förvaltar Gondolens klassiska arv och adderar en elegant lekfullhet med säsongens råvaror i fokus. Det svenska och franska köket utgör grunden för vår matlagning men vi låter oss inspireras av smaker från hela världen.” - Patrik Castillo, Köksmästare

  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 4
svbr

VINLISTA

Vår vinkällare är en av Stockholms bästa och erbjuder ett brett urval av fina årgångar från klassiska vingårdar runt om i världen. Våra sommelierer hjälper dig hitta det perfekta vinet för att komplettera din middag.

svbr

Drinklista

Vår drinklista erbjuder klassiska cocktails och nytänkande drinkar. Vi skapar drycker med handplockade ingredienser för att förgylla din upplevelse på Gondolen.