Hero banner

Matsalen

Matsalen på Gondolen erbjuder en matupplevelse med fokus på svenska råvaror och traditioner. Traditionell husmanskost tillagas med moderna tekniker i en elegant miljö. Njut av god stämning, trevligt sällskap och kreativ matlagning – för att fira livet.

 
svbr

Räksvansen

När du kommer in i Gondolen möts du av vår hovmästare och kan se det öppna köket till vänster. Du slås av utsikten och omfamnas av stämningen i restaurangen. Jazzbandet spelar precis intill cocktailbaren, som är det sociala navet. Här sitter du i svängda soffor kring runda bord, som slutna sällskap i en helt öppen miljö. Oavsett var du befinner dig är den slående utsikten oundviklig. Vid borden skapas en intim och ändå livlig atmosfär, förstärkt av Sven X:et Erixsons tavla Ljusårssalen som skymtas på en mörkblå vägg. Här njuter du av innovativa cocktails och utsökt mat, och tar in den avslappnade och sofistikerade stämningen. Denna del av Gondolens matsal kallas lite skämtsamt för Räksvansen eftersom lokalens form påminner om just en räksvans.

svbr

Utsikten

Den kändaste delen av Gondolens matsal kallar vi för Utsikten. Det är en plats där du är omgiven av oslagbara vyer över Stockholm. Utsikten är klassisk mark och erbjuder traditionell elegans med modern finess. Gondolen är inte bara en vanlig restaurang, det är en upplevelse för alla sinnen. Här får du en service som är både professionell och personlig, och vår passion för kvalitet och känsla för detaljer speglas i hela ditt besök hos oss. Välkommen till Gondolen, där varje måltid är en oförglömlig upplevelse och varje besök stannar kvar hos dig.

APTITRETARE

  • Nybakat bröd och hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Jamon Iberico de Bellota

    250
  • Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5 g Oscietra kaviar

    195

FÖRRÄTT

  • Kalixlöjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    385
  • Hösttryffel, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    185
  • Raviolo med ragù på hängmörat högrev, pancetta och oxsvans, bryntsmörgrädde, parmesan & hösttryffel

    225
  • Kalvtartar med kapris, cornichons, dijonnaise, persilja & grillat levain

    275
  • Fransk löksoppa med rillettes på anklever, Comté & färsk tryffel

    255

VARMRÄTT

  • Kåldolme fylld med duxelle på vilda svampar & persilja, lingon, picklade & stekta kantareller, karamelliserad grädde & potatispuré

    325
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (lägg till störkaviar +155)

    465
  • Piggvar på ben med smörkokta grönsaker. Välj mellan:

    Bryntsmörhollandaise med tryffel eller Pepparrot & brynt smör

    695/595
  • Grillad Entrecôte med choronsås, gårdstomat, persilja & pommes frites

    525
  • Plommonspäckad fläskkarré med inlagd endive, vindruvor, gräddsås & potatispuré

    375
  • Grillad tryffelkorv på Durocgris, portvinssky, vintertryffel, stuvad & picklad kål, senapsfrön & potatispuré

    345

SJÖTUNGA

  • Bara på onsdagar från kl 17:00 begränsat antal

    Sjötunga Meunière, brynt smör, haricot verts, tournerad potatis & friterad persilja

    695

DESSERT

  • Ostglass med romrussin

    125
  • Crème caramel med diplomático rom

    130
  • Pavlova med citrusfrukter

    155
  • Semla pâte à choux

    115
  • Chokladpralin

    45
  • Hasselnötsglass & havssalt

    75

MENYER

  • GONDOLENS KLASSIKER

    Löjrom från kalix, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    995
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse & störkaviar

  • Crème caramel med diplomático rom

PLAT DU JOUR V.7

  • VECKANS VEGETARISKA (MÅN-FRE)

    Maccheroni med tryffel, skogssvamp, sherry, grädde & parmesan

    245
  • MÅNDAG-TISDAG

    255
  • Köttbullar med rårörda lingon, pressgurka, gräddsås & potatispuré

  • Regnbåge med ansjovis, ägg, brynt smör, örter, purjo & potatisstomp

  • ONSDAG-TORSDAG

    255
  • Majskycklingbröst med ragu på linser, rökt sidfläsk samt kål & potatisstomp

  • Dagens fångst med Sandefjordsås, sauterad spenat & örtslungad potatis

  • FREDAG

    265
  • Panerad fläskschnitzel med Café de Paris-smör, skysås, eldad tomat & haricots verts

  • Kallrökt lax med pepparrotscrème & potatissallad med Västerbottensost

  • LÖRDAG & SÖNDAG

    275
  • Reuben sandwich på oxbringa, surkål, senap, sauce mornay & pommes frites

  • Eggs Royale – kallrökt lax, pocherade ägg, sauterad spenat & hollandaise på smörstekt milk bread