Matsalen

Matsalen på Gondolen erbjuder en matupplevelse med fokus på svenska råvaror och traditioner. Traditionell husmanskost tillagas med moderna tekniker i en elegant miljö. Njut av god stämning, trevligt sällskap och kreativ matlagning – för att fira livet.

 
svbr

Räksvansen

När du kommer in i Gondolen möts du av vår hovmästare och kan se det öppna köket till vänster. Du slås av utsikten och omfamnas av stämningen i restaurangen. Jazzbandet spelar precis intill cocktailbaren, som är det sociala navet. Här sitter du i svängda soffor kring runda bord, som slutna sällskap i en helt öppen miljö. Oavsett var du befinner dig är den slående utsikten oundviklig. Vid borden skapas en intim och ändå livlig atmosfär, förstärkt av Sven X:et Erixsons tavla Ljusårssalen som skymtas på en mörkblå vägg. Här njuter du av innovativa cocktails och utsökt mat, och tar in den avslappnade och sofistikerade stämningen. Denna del av Gondolens matsal kallas lite skämtsamt för Räksvansen eftersom lokalens form påminner om just en räksvans.

svbr

Utsikten

Den kändaste delen av Gondolens matsal kallar vi för Utsikten. Det är en plats där du är omgiven av oslagbara vyer över Stockholm. Utsikten är klassisk mark och erbjuder traditionell elegans med modern finess. Gondolen är inte bara en vanlig restaurang, det är en upplevelse för alla sinnen. Här får du en service som är både professionell och personlig, och vår passion för kvalitet och känsla för detaljer speglas i hela ditt besök hos oss. Välkommen till Gondolen, där varje måltid är en oförglömlig upplevelse och varje besök stannar kvar hos dig.

Livejazz

Varje dag i veckan har du möjlighet att uppleva livejazz i vår matsal och cocktailbar. Vårt jazzband spelar följande tider:

 

Måndag–Torsdag 17:30–21:30
Fredag 16:00-23:00
Lördag 13:00-17:00 18:00-23:00
Söndag 14:00–20:00

APTITRETARE

  • Nybakat bröd med hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux, Kalixlöjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5g Baerii kaviar

    195
  • Jamon Iberico de Bellota

    145

FÖRRÄTT

  • Strömmingsmacka på nystekt strömming, emulsion på ramslök, dillinlagd gurka, picklad rödlök, kavring & potatispuré

    195
  • Inkokt vit sparris med beurre blanc på flädervinäger, gräslök, rostade hasselnötter & Kalixlöjrom

    275
  • Kalixlöjrom, potatisskum, krutonger & lök

    385
  • Grillade kammusslor med grön sparris, kräm på dragon, fingerlime & vitlöksrostade krutonger

    275
  • Handskuren kalvtartar, pickles, Jamon Iberico de Bellota, dill- & ramslöksemulsion

    250/350

VARMRÄTT

  • Sallad med burrata, datterini tomater, pistagepesto, nektarin, brytbönor, mynta & grillat bröd

    310
  • Maccheroni romesco på Valenciamandel med grillad grön sparris, salladslök & citron

    295
  • Hummerpasta på maccheroni, grillad hummer, vitt vin, chili & bottarga

    440
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (Addera Baerii kaviar +155)

    465
  • Smörpocherad gösfilé med primörer, citronpicklad gurka, regnbågsrom & hollandaisesås

    475
  • Piggvar på ben med smörkokt potatis & primörer

    Välj tillbehör:

  • • Beurre blanc med Kalixlöjrom & gräslök

    695
  • • Pepparrot & brynt smör

    595
  • Grillad entrecôte med bearnaisesås, datterini tomater, persilja & pommes frites

    545
  • Grillad ibericokotlett, grillad gemsallat, pommes frites & bearnaise smaksatt med husets XO-sås

    395
  • Kycklingballotine med ramslök, pistage, dill, spritärtor, potatispuré & sherrysky

    365

DESSERT

  • Ostglass med romrussin

    125
  • Crème caramel med diplomático rom

    130
  • Färska jordgubbar med Moscato d'asti, crème crue, kärnmjölkssorbet, basilika & pistage

    155
  • Glassbåt fylld med punschglass, jordgubbssylt & valrhonachoklad

    135
  • Chokladpralin

    45
  • Pistageglass med olivolja & havssalt

    75
  • Ost från vagnen med rabarbermarelad & Sablékex

    75/st

SJÖTUNGA

  • Onsdagar från kl 17:00 & begränsat antal

  • Sjötunga Meunière med brynt smör, haricot verts, tournerad potatis & friterad persilja

    795
  • Sole Grillé Grillad hel sjötunga med grillad citron, bearnaise & pommes frites

    795
  • Filet de Sole á Erik Lallerstedt Färserade sjötungsrullader med hummersås & pilaffris

    795

MENYER

  • GONDOLENS KLASSIKER

    • Kalixlöjrom, potatisskum, krutonger & lök

    995
  • • Fisk med gratäng, champagnesås & störcaviar

  • • Crème caramel med diplomático rom

  • GONDOLEN I SÄSONG

    870
  • • Grillade kammusslor med grön sparris, kräm på dragon, fingerlime & vitlöksrostade krutonger

  • • Smörpocherad gösfilé med primörer, citronpicklad gurka, regnbågsrom & hollandaisesås

  • • Färska jordgubbar med Moscato d'asti, crème crue, kärnmjölkssorbet, basilika & pistage

  • AFFÄRSLUNCH

    Mån - Fre 11:30 - 17:00

    495
  • • Kalixlöjrom, potatisskum, krutonger & lök

  • • Val av Plat Du Jour

  • • Pralin & Kaffe

PLAT DU JOUR V.24

  • VECKANS VEGETARISKA

    245
  • Getost, grillade grönsaker, puré på vita bönor, rostade frön & örtvinaigrette

  • MÅNDAG - TISDAG

    255
  • Lammfärsbiffar med fetaost, bulgursallad, kryddig tomatsås & persilja

  • Kolja från Smögen med beurre blanc, forellrom, spenat & färskpotatis

  • ONSDAG - TORSDAG

    255
  • Panerad fläskschnitzel med krämig färskpotatissallad, grillad citron & pepparrot

  • Lerpottasill med Matjessill, hackat ägg, gräslök, smetana, rödlök, brynt smör & färskpotatis

  • FREDAG

    275
  • Saltimbocca på kalv med pecorino & lufttorkad skinka med Madeirasky & örtrostad potatis

  • Halstrad regnbåge från Piteå med skaldjurshollandaise, pocherat ägg, svartkål & färskpotatis