Meny

Vår meny speglar vår passion för matlagning med klassiska svenska rätter och lustfyllda skapelser. Varje rätt är tillagad med hantverk och engagemang för att ge dig en enastående matupplevelse.

 

APTITRETARE

  • Nybakat bröd och hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5 g Sibirisk Baerii kaviar

    195
  • Grillad pilgrimsmussla med husets ponzu, emulsion på persilja, kålrabbi, fingerlime & jalapeño

    145
  • Jamon Iberico de Bellota

    125

FÖRRÄTT

  • Hösttryffel, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    185
  • Inkokt vit sparris med beurre blanc på flädervinäger, gräslök, rostade hasselnötter & löjrom från Kalix

    250
  • Kalixlöjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    385
  • Hummercocktail på grillad hummer, mango, äpple, gurka, rödlök, Rhode Island,jalapenoolja & avokadokräm. Addera Sibirisk Baerii kaviar +155

    325
  • Handskuren kalvtartar, pickles, Jamon Iberico de Bellota, emulsion på ramslök & dill med grillat surdegsbröd. Addera pommes frites +65

    250/350

VARMRÄTT

  • Maccheroni romesco på Valencia mandel med grillad grön sparris, salladslök & citron

    295
  • Hummerpasta på maccheroni, grillad hummer, sofrito, vitt vin & bottarga

    425
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (lägg till störkaviar +155)

    465
  • Smörpocherad gösfilé, Café de Paris sås, grillad svartkål & forellrom

    475
  • Piggvar på ben med smörkokt potatis & primörer

    Välj tillbehör:

  • • Beurre blanc med löjrom från Kalix & gräslök

    695
  • • Pepparrot & brynt smör

    595
  • Grillad Entrecôte med choronsås, gårdstomat, persilja & pommes frites

    545
  • Grillad Ibericokarré på ben ”Korean BBQ” med kimchiemulsion, vårlök, koriander & pommes frites

    395
  • Stekt ankbröst, halstrad anklever, hyvlad tryffel, sauterad spenat & sås på fyra sorters vin

    495
  • Grillad griskind i dill med inkokta morötter, färska toppmurklor & smörkokt Amandinepotatis

    375

DESSERT

  • Ostglass med romrussin

    125
  • Crème caramel med diplomático rom

    130
  • Inkokt rabarber med rosépeppar, vaniljgrädde, créme på citronverbena & Rabarberglass

    155
  • Vit persikosorbet, misoglass, kolasås & frusen riven Creme Cru

    135
  • Chokladpralin

    45
  • Pistage glass med olivolja & havssalt

    75
  • Ost från vagnen med rabarbermarelad & Sablékex

    75/st

SJÖTUNGA

  • Onsdagar från kl 17:00 & begränsat antal

  • Sjötunga Meunière, brynt smör, haricot verts, tournerad potatis & friterad persilja

    795
  • Sole Grillé Grillad hel sjötunga med grillad citron, bearnaise & pommes frites

    795
  • Filet de Sole á Erik Lallerstedt Färserade sjötungsrullader med hummercoulis & pilaffris

    795

BRUNCH

  • LÖRDAGAR & SÖNDAGAR KL. 12 - 16

    (GÅR ÄVEN ATT FÅ VEGETARISK)

    995 p/p
  • KANAPÉER

  • • Grillad rödräka “skagen” med äpple, senapsfrön, curry och dill

  • • Pate à choux, löjrom, brynt smör, smetana och picklad rödlök

  • • Tartelette med bifftartar, syrad lök och krasse

  • FÖRRÄTT

  • • Ägg “florentine” spenat, picklad syltlök, pocherat ägg, brynt smörhollandaise, gräslök och tryffel

  • VARMRÄTT

  • • “Bookmaker toast” med oxfilé och grillad hummer, choronsås, senapsfrön och pepparrot

  • DESSERT

  • • Fattiga riddare med vaniljglass, kolasås och färska bär

MENYER

  • GONDOLENS KLASSIKER

    • Löjrom från kalix, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    995
  • • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse & störkaviar

  • • Crème caramel med diplomático rom

  • GONDOLEN I SÄSONG

    1095
  • • Grillad hummercocktail, gurka, äpple, rödlök, Rhode Island & Sibirisk Baerii kaviar

  • • Stekt ankbröst, halstrad anklever, hyvlad tryffel, sauterad spenat & sås på tre sorters vin

  • • Inkokt rabarber, rosépeppar, vaniljgrädde, crème på citronverbena & rabarberglass

  • AFFÄRSLUNCH

    Mån - Fre 11:30 - 17:00

    495
  • • Kalixlöjrom, potatiskum, brödkrutonger & lök

  • • Val av Plat du jour

  • • Pralin & Kaffe

PLAT DU JOUR V.18

  • VECKANS VEGETARISKA

    255
  • Spaghetti alla puttanesca - datterini, kapris, oliver, vitlök, chili, persilja & Siciliansk oregano

  • MÅNDAG - TISDAG

    255
  • Inkokt lax med vit sparris, romsås, grillad färsklök & citron

  • Wallenbergare med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör & potatispuré

  • TISDAG

    255
  • Inkokt lax med vit sparris, romsås, grillad färsklök & citron

  • Grillad kalvrostbiff, merguez, baba ganush & bulgursallad

  • ONSDAG

    255
  • Sydfransk fiskgryta med musslor, krutonger & rouille

  • Panerad fläskschnitzel med sardell & kaprissmör, friterad persilja, citronsky & pommes frites

  • TORSDAG

    Torsdag är en röd dag och vi serverar ingen veckans lunch. Varmt välkommen att beställa från vår ordinarie meny.

  • FREDAG

    275
  • Dagens fångst med hollandaise, primörsallad & kokt potatis

  • Grillat majskycklingbröst med kronärskocka, panchetta, tomat, skysås & friterad potatis

Patrik Castillo, Köksmästare på Gondolen

”Vi förvaltar Gondolens klassiska arv och adderar en elegant lekfullhet med säsongens råvaror i fokus. Det svenska och franska köket utgör grunden för vår matlagning men vi låter oss inspireras av smaker från hela världen.” - Patrik Castillo, Köksmästare

  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 4
svbr

VINLISTA

Vår vinkällare är en av Stockholms bästa och erbjuder ett brett urval av fina årgångar från klassiska vingårdar runt om i världen. Våra sommelierer hjälper dig hitta det perfekta vinet för att komplettera din middag.

svbr

Drinklista

Vår drinklista erbjuder klassiska cocktails och nytänkande drinkar. Vi skapar drycker med handplockade ingredienser för att förgylla din upplevelse på Gondolen.