Meny
Vår meny speglar vår passion för matlagning med klassiska svenska rätter och lustfyllda skapelser. Varje rätt är tillagad med hantverk och engagemang för att ge dig en enastående matupplevelse.
APTITRETARE
-
Nybakat bröd och hemkärnat smör
65 -
Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök
135 -
Jamon Iberico de Bellota
250 -
Kaviartartelett, Oscietra kaviar 7.5g, smetana & gräslök
195
FÖRRÄTT
-
Kalixlöjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök
385 -
Hösttryffel, potatiskräm, brödkrutonger & lök
185 -
Svampmacka, halstrad anklever & portvinsreduktion
275 -
Grillad hummer, inlagd tomat från Ulriksdal & chimichurriemulsion
395 -
Raviolo med ragù på hängmörat högrev, pancetta och oxsvans, bryntsmörgrädde, parmesan & hösttryffel
225 -
Handskuren kalvtartar, jordärtskocka, Kalixlöjrom och granskottsolja
295 -
Hummerbisque med tartelett på kokt hummer & karamelliserad grädde
195 -
Rostade betor, sabayonne på brillat savarin, gräslök & hasselnötter. Addera Oscietra caviar +155
175 -
Havskräftor i kassett, fiskade utanför Havstenssund, om vädret tillåter.
Serveras styckvis med aïoli & stekt bröd. Limiterat antal.
Dagspris
VARMRÄTT
-
Kåldolme fylld med duxelle på vilda svampar & persilja, lingon, picklade & stekta kantareller, karamelliserad grädde & potatispuré
325 -
Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (lägg till störkaviar +155)
465 -
Piggvar på ben med smörkokta grönsaker från Ulriksdals trädgård. Välj mellan:
Bryntsmörhollandaise med tryffel eller Pepparrot & brynt smör
695/595 -
Ångad röding, blomkål, forellrom marinerad i husets ponzu, svampbuljong & hjärtmusslor
445 -
Rödvinsbräserat lammlägg, smörbönor kokta i tomatsås, gremolata & parmesan
375 -
Grillad entrecôte, confiterad kungsmussling, rödvinssås, potatispuré med vispad anklever & lök
575 -
Sotad hjort, hösttryffel, karamelliserad grädde, svarta vinbär, potatisgratäng och sky på madeira och portvin
495
DESSERT
-
Ostglass med romrussin
125 -
Crème caramel med diplomático rom
130 -
Chokladkupol med passionsfrukt, kokos & citrongräs
160 -
Chokladpralin
45 -
Pistageglass, havssalt & olivolja
75 -
Ost från vagnen, honungskaka & Sablékex. Fråga din kypare om kvällens urval
75 st
LIMITERAT
-
Varje onsdag från kl 17:00
Sjötunga Meunière, brynt smör, haricot verts, tournerad potatis & friterad persilja
675
MENYER
-
AFFÄRLUNCH MÅNDAG - FREDAG
Kalix löjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök
595 -
Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse
ELLER Rödvinsbräserat lammlägg, smörbönor kokta i tomatsås, gremolata & parmesan
-
Chokladpralin
-
GONDOLENS KLASSIKER
Kalix löjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök
990 -
Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse & störkaviar
-
Crème caramel med diplomático rom
PLAT DU JOUR V.49
-
VECKANS VEGETARISKA (MÅN - FRE)
Pasta penne med burrata och pesto genovese
235 -
MÅNDAG - TISDAG
240 -
Kalv i dill med morötter & King Edward
-
Kolja från Smögen med Sandefjordsås, regnbågsrom, grönkål & potatis
-
ONSDAG - TORSDAG
240 -
Fisk & musselgryta med pastis, fänkål & dillkrutonger
-
Pannbiff med grönpepparsås, saltgurka, broccoli & stekt potatis
-
FREDAG
260 -
Panerad fläskschnitzel med pata negra-smör, sherrysky, tomatsallad & pommes frites
-
Dagens fisk med hollandaise, riven pepparrot, sockerärtor & potatis
-
LÖRDAG - SÖNDAG
Wallenbergare på sörmländsk hjort med rårörda lingon, gröna ärtor, brynt smör & potatispuré
275 -
SÖNDAG I BAR ZEPPELIN
Cheeseburgare på svensk hängmörad högrev & bringa, krämig cheddarost, klassisk hamburgerdressing, saltgurka & rostad brioche
175
”Vi förvaltar Gondolens klassiska arv och adderar en elegant lekfullhet med säsongens råvaror i fokus. Det svenska och franska köket utgör grunden för vår matlagning men vi låter oss inspireras av smaker från hela världen.” - Patrik Castillo, Köksmästare
VINLISTA
Vår vinkällare är en av Stockholms bästa och erbjuder ett brett urval av fina årgångar från klassiska vingårdar runt om i världen. Våra sommelierer hjälper dig hitta det perfekta vinet för att komplettera din middag.
Drinklista
Vår drinklista erbjuder klassiska cocktails och nytänkande drinkar. Vi skapar drycker med handplockade ingredienser för att förgylla din upplevelse på Gondolen.
Upptäck Gondolen
-
Bar Zeppelin
Koppla av med en öl på Bar Zeppelin på 12 våningen, ovanför matsalen. Här hittar du även vår uteservering som enkelt nås från Katarinahissen eller via bron från Mosebacke. Här serveras mat från Gondolens meny och erbjuder ett brett utbud av öl, cocktails och vin. Kom och njut med oss.
- Läs mer
-
Matsalen
Matsalen på Gondolen erbjuder en matupplevelse med fokus på svenska råvaror och traditioner. Klassisk husmanskost tillagas med moderna tekniker i en elegant miljö. Njut av god stämning, trevligt sällskap och gedigen matlagning – för att fira livet.
- Läs mer
-
Cocktailbaren
Centralt placerad, med ett jazzband som förhöjer stämningen, är vår cocktailbar det sociala navet på Gondolen. Njut av våra fyra varianter av Dry Martini och kreativa signaturdrinkar i en behaglig atmosfär.
- Läs mer