Hero banner

Meny

Vår meny speglar vår passion för matlagning med klassiska svenska rätter och lustfyllda skapelser. Varje rätt är tillagad med hantverk och engagemang för att ge dig en enastående matupplevelse.

 

APTITRETARE

  • Nybakat bröd och hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Jamon Iberico de Bellota

    250
  • Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5 g Oscietra kaviar

    195

FÖRRÄTT

  • Kalixlöjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    385
  • Hösttryffel, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    185
  • Raviolo med ragù på hängmörat högrev, pancetta och oxsvans, bryntsmörgrädde, parmesan & hösttryffel

    225
  • Kalvtartar med kapris, cornichons, dijonnaise, persilja & grillat levain

    275
  • Fransk löksoppa med rillettes på anklever, Comté & färsk tryffel

    255

VARMRÄTT

  • Kåldolme fylld med duxelle på vilda svampar & persilja, lingon, picklade & stekta kantareller, karamelliserad grädde & potatispuré

    325
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (lägg till störkaviar +155)

    465
  • Piggvar på ben med smörkokta grönsaker. Välj mellan:

    Bryntsmörhollandaise med tryffel eller Pepparrot & brynt smör

    695/595
  • Grillad Entrecôte med choronsås, gårdstomat, persilja & pommes frites

    525
  • Plommonspäckad fläskkarré med inlagd endive, vindruvor, gräddsås & potatispuré

    375
  • Grillad tryffelkorv på Durocgris, portvinssky, vintertryffel, stuvad & picklad kål, senapsfrön & potatispuré

    345

SJÖTUNGA

  • Bara på onsdagar från kl 17:00 begränsat antal

    Sjötunga Meunière, brynt smör, haricot verts, tournerad potatis & friterad persilja

    695

DESSERT

  • Ostglass med romrussin

    125
  • Crème caramel med diplomático rom

    130
  • Pavlova med citrusfrukter

    155
  • Semla pâte à choux

    115
  • Chokladpralin

    45
  • Hasselnötsglass & havssalt

    75

MENYER

  • GONDOLENS KLASSIKER

    Löjrom från kalix, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    995
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse & störkaviar

  • Crème caramel med diplomático rom

PLAT DU JOUR V.7

  • VECKANS VEGETARISKA (MÅN-FRE)

    Maccheroni med tryffel, skogssvamp, sherry, grädde & parmesan

    245
  • MÅNDAG-TISDAG

    255
  • Köttbullar med rårörda lingon, pressgurka, gräddsås & potatispuré

  • Regnbåge med ansjovis, ägg, brynt smör, örter, purjo & potatisstomp

  • ONSDAG-TORSDAG

    255
  • Majskycklingbröst med ragu på linser, rökt sidfläsk samt kål & potatisstomp

  • Dagens fångst med Sandefjordsås, sauterad spenat & örtslungad potatis

  • FREDAG

    265
  • Panerad fläskschnitzel med Café de Paris-smör, skysås, eldad tomat & haricots verts

  • Kallrökt lax med pepparrotscrème & potatissallad med Västerbottensost

  • LÖRDAG & SÖNDAG

    275
  • Reuben sandwich på oxbringa, surkål, senap, sauce mornay & pommes frites

  • Eggs Royale – kallrökt lax, pocherade ägg, sauterad spenat & hollandaise på smörstekt milk bread

Patrik Castillo, Köksmästare på Gondolen

”Vi förvaltar Gondolens klassiska arv och adderar en elegant lekfullhet med säsongens råvaror i fokus. Det svenska och franska köket utgör grunden för vår matlagning men vi låter oss inspireras av smaker från hela världen.” - Patrik Castillo, Köksmästare

  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 4
svbr

VINLISTA

Vår vinkällare är en av Stockholms bästa och erbjuder ett brett urval av fina årgångar från klassiska vingårdar runt om i världen. Våra sommelierer hjälper dig hitta det perfekta vinet för att komplettera din middag.

svbr

Drinklista

Vår drinklista erbjuder klassiska cocktails och nytänkande drinkar. Vi skapar drycker med handplockade ingredienser för att förgylla din upplevelse på Gondolen.