Hero banner

Meny

Vår meny speglar vår passion för matlagning med klassiska svenska rätter och lustfyllda skapelser. Varje rätt är tillagad med hantverk och engagemang för att ge dig en enastående matupplevelse.

 

APTITRETARE

  • Nybakat bröd och hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Jamon Iberico de Bellota

    250
  • Kaviartartelett, Oscietra kaviar 7.5g, smetana & gräslök

    195

FÖRRÄTT

  • Kalixlöjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    385
  • Hösttryffel, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    185
  • Svampmacka, halstrad anklever & portvinsreduktion

    275
  • Grillad hummer, inlagd tomat från Ulriksdal & chimichurriemulsion

    395
  • Raviolo med ragù på hängmörat högrev, pancetta och oxsvans, bryntsmörgrädde, parmesan & hösttryffel

    225
  • Handskuren kalvtartar, jordärtskocka, Kalixlöjrom och granskottsolja

    295
  • Hummerbisque med tartelett på kokt hummer & karamelliserad grädde

    195
  • Rostade betor, sabayonne på brillat savarin, gräslök & hasselnötter. Addera Oscietra caviar +155

    175
  • Havskräftor i kassett, fiskade utanför Havstenssund, om vädret tillåter.

    Serveras styckvis med aïoli & stekt bröd. Limiterat antal.

    Dagspris

VARMRÄTT

  • Kåldolme fylld med duxelle på vilda svampar & persilja, lingon, picklade & stekta kantareller, karamelliserad grädde & potatispuré

    325
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (lägg till störkaviar +155)

    465
  • Piggvar på ben med smörkokta grönsaker från Ulriksdals trädgård. Välj mellan:

    Bryntsmörhollandaise med tryffel eller Pepparrot & brynt smör

    695/595
  • Ångad röding, blomkål, forellrom marinerad i husets ponzu, svampbuljong & hjärtmusslor

    445
  • Rödvinsbräserat lammlägg, smörbönor kokta i tomatsås, gremolata & parmesan

    375
  • Grillad entrecôte, confiterad kungsmussling, rödvinssås, potatispuré med vispad anklever & lök

    575
  • Sotad hjort, hösttryffel, karamelliserad grädde, svarta vinbär, potatisgratäng och sky på madeira och portvin

    495

DESSERT

  • Ostglass med romrussin

    125
  • Crème caramel med diplomático rom

    130
  • Chokladkupol med passionsfrukt, kokos & citrongräs

    160
  • Chokladpralin

    45
  • Pistageglass, havssalt & olivolja

    75
  • Ost från vagnen, honungskaka & Sablékex. Fråga din kypare om kvällens urval

    75 st

LIMITERAT

  • Varje onsdag från kl 17:00

    Sjötunga Meunière, brynt smör, haricot verts, tournerad potatis & friterad persilja

    675

MENYER

  • AFFÄRLUNCH MÅNDAG - FREDAG

    Kalix löjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    595
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse

    ELLER Rödvinsbräserat lammlägg, smörbönor kokta i tomatsås, gremolata & parmesan

  • Chokladpralin

  • GONDOLENS KLASSIKER

    Kalix löjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    990
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse & störkaviar

  • Crème caramel med diplomático rom

PLAT DU JOUR V.49

  • VECKANS VEGETARISKA (MÅN - FRE)

    Pasta penne med burrata och pesto genovese

    235
  • MÅNDAG - TISDAG

    240
  • Kalv i dill med morötter & King Edward

  • Kolja från Smögen med Sandefjordsås, regnbågsrom, grönkål & potatis

  • ONSDAG - TORSDAG

    240
  • Fisk & musselgryta med pastis, fänkål & dillkrutonger

  • Pannbiff med grönpepparsås, saltgurka, broccoli & stekt potatis

  • FREDAG

    260
  • Panerad fläskschnitzel med pata negra-smör, sherrysky, tomatsallad & pommes frites

  • Dagens fisk med hollandaise, riven pepparrot, sockerärtor & potatis

  • LÖRDAG - SÖNDAG

    Wallenbergare på sörmländsk hjort med rårörda lingon, gröna ärtor, brynt smör & potatispuré

    275
  • SÖNDAG I BAR ZEPPELIN

    Cheeseburgare på svensk hängmörad högrev & bringa, krämig cheddarost, klassisk hamburgerdressing, saltgurka & rostad brioche

    175
Patrik Castillo, Köksmästare på Gondolen

”Vi förvaltar Gondolens klassiska arv och adderar en elegant lekfullhet med säsongens råvaror i fokus. Det svenska och franska köket utgör grunden för vår matlagning men vi låter oss inspireras av smaker från hela världen.” - Patrik Castillo, Köksmästare

  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 4
svbr

VINLISTA

Vår vinkällare är en av Stockholms bästa och erbjuder ett brett urval av fina årgångar från klassiska vingårdar runt om i världen. Våra sommelierer hjälper dig hitta det perfekta vinet för att komplettera din middag.

svbr

Drinklista

Vår drinklista erbjuder klassiska cocktails och nytänkande drinkar. Vi skapar drycker med handplockade ingredienser för att förgylla din upplevelse på Gondolen.