Hero banner

Matsalen

Matsalen på Gondolen erbjuder en matupplevelse med fokus på svenska råvaror och traditioner. Traditionell husmanskost tillagas med moderna tekniker i en elegant miljö. Njut av god stämning, trevligt sällskap och kreativ matlagning – för att fira livet.

 
svbr

Räksvansen

När du kommer in i Gondolen möts du av vår hovmästare och kan se det öppna köket till vänster. Du slås av utsikten och omfamnas av stämningen i restaurangen. Jazzbandet spelar precis intill cocktailbaren, som är det sociala navet. Här sitter du i svängda soffor kring runda bord, som slutna sällskap i en helt öppen miljö. Oavsett var du befinner dig är den slående utsikten oundviklig. Vid borden skapas en intim och ändå livlig atmosfär, förstärkt av Sven X:et Erixsons tavla Ljusårssalen som skymtas på en mörkblå vägg. Här njuter du av innovativa cocktails och utsökt mat, och tar in den avslappnade och sofistikerade stämningen. Denna del av Gondolens matsal kallas lite skämtsamt för Räksvansen eftersom lokalens form påminner om just en räksvans.

svbr

Utsikten

Den kändaste delen av Gondolens matsal kallar vi för Utsikten. Det är en plats där du är omgiven av oslagbara vyer över Stockholm. Utsikten är klassisk mark och erbjuder traditionell elegans med modern finess. Gondolen är inte bara en vanlig restaurang, det är en upplevelse för alla sinnen. Här får du en service som är både professionell och personlig, och vår passion för kvalitet och känsla för detaljer speglas i hela ditt besök hos oss. Välkommen till Gondolen, där varje måltid är en oförglömlig upplevelse och varje besök stannar kvar hos dig.

APTITRETARE

  • Nybakat bröd och hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Jamon Iberico de Bellota

    250
  • Kaviartartelett, Oscietra kaviar 7.5g, smetana & gräslök

    195

FÖRRÄTT

  • Kalixlöjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    385
  • Hösttryffel, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    185
  • Svampmacka, halstrad anklever & portvinsreduktion

    275
  • Grillad hummer, inlagd tomat från Ulriksdal & chimichurriemulsion

    395
  • Raviolo med ragù på hängmörat högrev, pancetta och oxsvans, bryntsmörgrädde, parmesan & hösttryffel

    225
  • Handskuren kalvtartar, jordärtskocka, Kalixlöjrom och granskottsolja

    295
  • Hummerbisque med tartelett på kokt hummer & karamelliserad grädde

    195
  • Rostade betor, sabayonne på brillat savarin, gräslök & hasselnötter. Addera Oscietra caviar +155

    175
  • Havskräftor i kassett, fiskade utanför Havstenssund, om vädret tillåter.

    Serveras styckvis med aïoli & stekt bröd. Limiterat antal.

    Dagspris

VARMRÄTT

  • Kåldolme fylld med duxelle på vilda svampar & persilja, lingon, picklade & stekta kantareller, karamelliserad grädde & potatispuré

    325
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (lägg till störkaviar +155)

    465
  • Piggvar på ben med smörkokta grönsaker från Ulriksdals trädgård. Välj mellan:

    Bryntsmörhollandaise med tryffel eller Pepparrot & brynt smör

    695/595
  • Ångad röding, blomkål, forellrom marinerad i husets ponzu, svampbuljong & hjärtmusslor

    445
  • Rödvinsbräserat lammlägg, smörbönor kokta i tomatsås, gremolata & parmesan

    375
  • Grillad entrecôte, confiterad kungsmussling, rödvinssås, potatispuré med vispad anklever & lök

    575
  • Sotad hjort, hösttryffel, karamelliserad grädde, svarta vinbär, potatisgratäng och sky på madeira och portvin

    495

DESSERT

  • Ostglass med romrussin

    125
  • Bakat svenskt äpple, karamelliserad smördeg & vaniljsås

    145
  • Crème caramel med diplomático rom

    125
  • Chokladtårta med passionsfrukt, kokos och citrongräs

    165
  • Chokladpralin

    45
  • En kula glass på säsongens honung från Klockargården

    65
  • Ost från vagnen, honungskaka & Sablékex. Fråga din kypare om kvällens urval

    75 st

LIMITERAT

  • Varje onsdag från kl 17:00

    Sjötunga Meunière, brynt smör, haricot verts, tournerad potatis & friterad persilja

    675

MENYER

  • AFFÄRLUNCH MÅNDAG - FREDAG

    Kalix löjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    550
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse

    ELLER Rödvinsbräserat lammlägg, smörbönor kokta i tomatsås, gremolata & parmesan

  • Chokladpralin

  • GONDOLENS KLASSIKER

    Kalix löjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    990
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse & störkaviar

  • Crème caramel med diplomático rom

PLAT DU JOUR V.47

  • Måndag:

    Viltköttbullar med svampsås, svartvinbärsgelé, pressgurka & kokt potatis

    235
  • Tisdag:

    Raggmunk med rimmat sidfläsk, rårörda lingon & brynt smör

    225
  • Onsdag:

    Kolja från Smögen med sandefjordsås, mandlar, kål från ulriksdal & kokt potatis

    225
  • Torsdag:

    Fläsklägg med rotmos, senap, smörad buljong & persilja

    235
  • Fredag - Söndag:

    Wallenbergare på sörmländsk hjort med rårörda lingon, gröna ärtor, brynt smör och potatispuré

    275
  • Vill du lägga till en side sallad?

    65
  • Söndag i bar Zeppelin:

    Cheeseburgare på svensk hängmörad högrev & bringa, krämig cheddarost, klassisk hamburgerdressing, saltgurka & rostad brioche

    175