De osynligas väg

Konstnär: Jockum NordströmMedia: MåleriDatum: 2018

Jockum Nordström har skapat verket ”De osynligas väg” som hänger längst ut i Gondolen.

De osynligas väg är ett verk som visades på Jockum Nordströms soloutställning på Liljevalchs 2023. De osynligas väg valdes ut av PG Nilsson,
dels för att skapa en förlängning av Gondolens matsal, där matsalen avslutas tar de osynligas väg vid, och dels för att den representerar lite av den väg som han och Jockum har vandrat sida vid sida under åren.

Jockum har även gjort ett verk med titeln ”De synligas väg”…

…och verket Om natten (som han själv kallar syskonet till De osynligas väg) .

 

Jockum Nordström (f.1963) är en av de mest etablerade konstnärerna i Sverige. Han har ställt ut regelbundet från början av 90-talet, och fick ett internationellt erkännande år 2000. Moderna Museet i Stockholm arrangerade sin separatutställning En pinne i skogen 2005.
Under 2013 turnerade utställningen Allt jag har lärt mig och glömt igen från LAM, Lille till Camden Arts Centre, London.

Jockum Nordström är representerad i samlingarna av MoMA, New York, Centre George Pompidou, Paris, LAM, Lille, SFMoMA, San Francisco, Cleveland Museum of Art, Ohio, Hammer Museum, LA, Magasin III, Stockholm, Moderna Museet Stockholm, Stedelijk Museum, Amsterdam, S.M.A.K. Gent et al.

Han representeras av Galleri Magnus Karlsson, Stockholm, David Zwirner, New York/London och Zeno X, Antwerpen, CAC, New Orleans.
Han blev ledamot i Konstakademien 2004.