Sjöborrar

Konstnär: Michel BussienMedia: SkulpturDatum: 2023

Michel Bussien, för Dinelljohansson, har designat inredningen med ett nutida art deco-tema och skapat armaturen ”Sjöborrar,” som speglar hans förtjusning till naturens komplexa former.

 

Konstnär; Michel Bussien

Verk; Sjöborrar armatur

Material, Sjöborrar

”Mitt medium som jag arbetar med är natur i olika former, jag har alltid velat arbeta med sjöborrar och tyckte att gondolen var det perfekta platsen för dessa att få vara på.”

Michel Bussien arbetar bland annat med ostronskal och uppblåsta fårmagar, han älskar naturens komplexa former i samband med dess enkla och rena sätt. Det är fantastisk då inget verk blir det andra likt. Bussien har försökt arbeta med massor av material från naturen, det är otroligt svårt och han har många misslyckanden bakom sig, självklart så har vissa material mer eller mindre bättre egenskaper än andra och han känner att han har många material kvar att utforska. Ett av Michel Bussien examensarbeten var att låta en stol bli en del av naturen och sakta täckas av växtlighet, Growing chair, det var ett sätt att odla och skörda stolar,  Michel Bussien har alltid velat lyfta upp naturens skönhet i sig själv.

Bussien har även varit med och ritat inredningen till gondolen, det som han (och de andra arkitekterna)  har velat skapa på denna fantastiska plats är en nutida art deco, med lager av konstnärlig utsmyckning i olika medier.