Onsdag den 19 mars bjuder vår förste kypare Christian Lejeune tillsammans med krögarlegendaren PG Nilsson – grundare av Svenska Brasserier, där Gondolen ingår – in till en kväll där sjötungan står i centrum.
Under kvällen serveras fyra rätter med denna utsökta råvara, där de hela fiskarna trancheras vid bordet för en fulländad upplevelse. Sjötungorna serveras från 17:00.
Menyn:
Med reservation för förändringar.
Sole Meunière.
Smörstekt hel Sjötunga med tournerad potatis, friterad persilja och haricots verts
130kr / hekto
Sole Grillé
Grillad hel Sjötunga med grillad citron, bearnaise och pommes frites
130kr / hekto
Filet de Sole Albert
Brödöverbakad sjötungsfilé med vermouthsås och Pommes duchesse
795kr
Filet de Sole Erik Lallerstedt
Färserade Sjötungsrulader med hummercoulis och pilaffris
795kr
Självklart finns våra sommelierer på plats för att guida dig genom vinval som lyfter smakerna i varje rätt, de kommer också öppna speciella flaskor som passar till menyn.
Antalet rätter är begränsade så säkra din plats redan idag för en kväll fylld av gastronomisk elegans.