Onsdag 19/03 | Mat

Fêtes de la Sole

Onsdag den 19 mars bjuder vår förste kypare Christian Lejeune tillsammans med krögarlegendaren PG Nilsson – grundare av Svenska Brasserier, där Gondolen ingår – in till en kväll där sjötungan står i centrum.

 

Under kvällen serveras fyra rätter med denna utsökta råvara, där de hela fiskarna trancheras vid bordet för en fulländad upplevelse. Sjötungorna serveras från 17:00.

 

Menyn:

Med reservation för förändringar.

Sole Meunière. 

Smörstekt hel Sjötunga med tournerad potatis, friterad persilja och haricots verts

130kr / hekto

 

Sole Grillé 

Grillad hel Sjötunga med grillad citron, bearnaise och pommes frites

130kr / hekto

 

Filet de Sole Albert

Brödöverbakad sjötungsfilé med vermouthsås och Pommes duchesse

795kr

 

Filet de Sole Erik Lallerstedt

Färserade Sjötungsrulader med hummercoulis och pilaffris

795kr

 

Självklart finns våra sommelierer på plats för att guida dig genom vinval som lyfter smakerna i varje rätt, de kommer också öppna speciella flaskor som passar till menyn.

 

Antalet rätter är begränsade så säkra din plats redan idag för en kväll fylld av gastronomisk elegans.

Boka bord

Evenemang och händelser på Gondolen