Matsalen

Matsalen på Gondolen erbjuder en matupplevelse med fokus på svenska råvaror och traditioner. Traditionell husmanskost tillagas med moderna tekniker i en elegant miljö. Njut av god stämning, trevligt sällskap och kreativ matlagning – för att fira livet.

 
svbr

Räksvansen

När du kommer in i Gondolen möts du av vår hovmästare och kan se det öppna köket till vänster. Du slås av utsikten och omfamnas av stämningen i restaurangen. Jazzbandet spelar precis intill cocktailbaren, som är det sociala navet. Här sitter du i svängda soffor kring runda bord, som slutna sällskap i en helt öppen miljö. Oavsett var du befinner dig är den slående utsikten oundviklig. Vid borden skapas en intim och ändå livlig atmosfär, förstärkt av Sven X:et Erixsons tavla Ljusårssalen som skymtas på en mörkblå vägg. Här njuter du av innovativa cocktails och utsökt mat, och tar in den avslappnade och sofistikerade stämningen. Denna del av Gondolens matsal kallas lite skämtsamt för Räksvansen eftersom lokalens form påminner om just en räksvans.

svbr

Utsikten

Den kändaste delen av Gondolens matsal kallar vi för Utsikten. Det är en plats där du är omgiven av oslagbara vyer över Stockholm. Utsikten är klassisk mark och erbjuder traditionell elegans med modern finess. Gondolen är inte bara en vanlig restaurang, det är en upplevelse för alla sinnen. Här får du en service som är både professionell och personlig, och vår passion för kvalitet och känsla för detaljer speglas i hela ditt besök hos oss. Välkommen till Gondolen, där varje måltid är en oförglömlig upplevelse och varje besök stannar kvar hos dig.

Livejazz

Varje dag i veckan har du möjlighet att uppleva livejazz i vår matsal och cocktailbar. Vårt jazzband spelar följande tider:

Måndag–Torsdag 17:30–21:30
Fredag 16:00-23:00
Lördag 13:00-17:00 18:00-23:00
Söndag 18:00–21:00

APTITRETARE

  • Nybakat bröd med hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux med löjrom från Kalix, smetana, citron & lök

    135
  • Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5g Baerii kaviar

    195
  • Jamon Iberico de Bellota

    145
  • Terrin på gris & anklever, inlagd gurka, svarta vinbär & portvin

    125

FÖRRÄTT

  • Italiensk vintertryffel med potatisskum, krutonger & lök

    195
  • Tre sorters sill – skärgårdssill, senapssill och Norrönasill med klassiska tillbehör

    195
  • Kalixlöjrom, potatisskum, krutonger & lök

    385
  • Grillad kammussla, rödräka, husets ponzu, hot sauce & emulsion på gräslök

    225
  • Svampmacka med halstrad anklever & portvinsreduction

    285
  • Agnolotti på svamp med pata negra, parmesan, ricotta, sherrysås & vintertryffel

    265
  • Handskuren kalvtartar, dijonnaise, kapris, inlagd ingefära, pommes allumettes & rostad sesam

    250 / 350

VARMRÄTT

  • Kåldolme fylld med svamp, serveras med gräddsås, saltgurka, lingon, vintertryffel & potatispuré

    375
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (Addera Baerii kaviar +155)

    465
  • Smörpocherad rödingfilé med grillad rosettkål, blomkål, fermenterad röd chili, citronconfit & Sandefjordsås

    445
  • Grillad hel sjötunga med grillad citron, bearnaisesås & pommes frites

    725
  • Sotad hjort med vintertryffel, karamelliserad grädde, vinbär, gratäng på jordärtskocka, sky på madeira & portvin

    525
  • Pepparstek, potatisterrin & haricots verts

    645
  • Griljerad Ibéricokotlett med Gondolens senap, äpple- & ingefärskräm, anklever, vintertryffel & brysselkål

    395

DESSERT

  • Crème caramel med Diplomático rom

    130
  • Gondolens ”Ris a la Malta” med mandarinsorbet & kanderade mandlar

    145
  • Chokladkupol - chokladmousse, dulce de leche & citrongräsgrädde

    145
  • Tiramisu med dulce de leche & pecannöt

    155
  • Ostglass på Robiola Tre Latti med romrussin

    110
  • Pralin

    45
  • Tre utvalda ostar: Almnäs Tegel, Den Hvide Dame & Fourme d’Ambert serveras med sablékex, pepparkakor samt kvitten- & päronmarmelad

    185

PLAT DU JOUR V.49

  • GONDOLENS AFFÄRSLUNCH

    495
  • • Kalixlöjrom, potatisskum, lök & krutonger

  • • Ditt val av plat du jour

  • • Bryggkaffe & pralin

  • VECKANS VEGETARISKA

    265
  • Mezze Maniche med tryffel, svamp, grädde & parmesan

  • MÅNDAG - TISDAG

    255
  • Köttfärslimpa med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka & potatis

  • Fisk & musselgryta med vitt vin, grädde, saffran & krutonger

  • ONSDAG - TORSDAG

    255
  • Coq au Reisling med grädde, dragon & potatis

  • Lubbfilé från Lofoten med stekt svamp, sobrassada, hasselnötter & brynt smör

  • FREDAG

    275
  • Slottsstek med ansjovissås, äpplepuré, pressgurka & rostad potatis

  • Helstekt Rödspätta Grenobloise med kapris, rödbetor & brynt smör

MENYER

  • GONDOLENS KLASSIKER

    995
  • • Kalixlöjrom, potatisskum, lök & brödkrutonger

  • • Fisk med gratäng, champagnesås & störcaviar

  • • Crème caramel med diplomático rom

JULSERVERING

  • Serveras den 26/11 till den 26/12. Menyn kostar 1795 kr per person och serveras till hela sällskapet.

  • FÖRSTA SERVERINGEN

    Gondolens variant av tre sorters sill

  • • Krämig skärgårdssill

  • • Norrøna matjessill

  • • Klassisk senapssill

  • • Serveras med Västerbottensost, kokt potatis, hårt bröd & hemkärnat smör

  • ANDRA SERVERINGEN

    • Pate à choux fylld med ägg, räkor & gräslök, toppad med löjrom från Kalix

  • • Gravad lax på husets julvört med hovmästarsås, pepparrot & dill

  • • Tartelette med gubbröra på rökt ål & Baerii kaviar

  • • Terrine på gris och anklever, saltgurka och svarta vinbär

  • TREDJE SERVERINGEN

    • Smörbakad rimmad torsk med grönärtsvelouté & anjoviscroquette ”Janssons frestelse”

  • FJÄRDE SERVERINGEN

    • Griljerad Ibericokotlett med Gondolens egen senap, äppelkräm med ingefära, anklever & brysselkål

  • FEMTE SERVERINGEN

  • • Fourme d´Ambert

  • • Den Hvide Damen

  • • Almnäs Tegel

  • • Serveras med sablékex, pepparkakor & kvitten- & päronmarmelad

  • SJÄTTE SERVERINGEN

    • Gondolens ”Ris a la Malta” med mandarinsorbet & kanderade mandlar

  • SJUNDE SERVERINGEN

    • Sju sorters julgodis

  • 1795