Hero banner

Matsalen

Matsalen på Gondolen erbjuder en matupplevelse med fokus på svenska råvaror och traditioner. Traditionell husmanskost tillagas med moderna tekniker i en elegant miljö. Njut av god stämning, trevligt sällskap och kreativ matlagning – för att fira livet.

 
svbr

Räksvansen

När du kommer in i Gondolen möts du av vår hovmästare och kan se det öppna köket till vänster. Du slås av utsikten och omfamnas av stämningen i restaurangen. Jazzbandet spelar precis intill cocktailbaren, som är det sociala navet. Här sitter du i svängda soffor kring runda bord, som slutna sällskap i en helt öppen miljö. Oavsett var du befinner dig är den slående utsikten oundviklig. Vid borden skapas en intim och ändå livlig atmosfär, förstärkt av Sven X:et Erixsons tavla Ljusårssalen som skymtas på en mörkblå vägg. Här njuter du av innovativa cocktails och utsökt mat, och tar in den avslappnade och sofistikerade stämningen. Denna del av Gondolens matsal kallas lite skämtsamt för Räksvansen eftersom lokalens form påminner om just en räksvans.

svbr

Utsikten

Den kändaste delen av Gondolens matsal kallar vi för Utsikten. Det är en plats där du är omgiven av oslagbara vyer över Stockholm. Utsikten är klassisk mark och erbjuder traditionell elegans med modern finess. Gondolen är inte bara en vanlig restaurang, det är en upplevelse för alla sinnen. Här får du en service som är både professionell och personlig, och vår passion för kvalitet och känsla för detaljer speglas i hela ditt besök hos oss. Välkommen till Gondolen, där varje måltid är en oförglömlig upplevelse och varje besök stannar kvar hos dig.

APTITRETARE

  • Nybakat bröd och hemkärnat smör

    55
  • Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Jamon Iberico de Bellota

    235
  • Kaviartartelett, Oscietra kaviar 7.5g, smetana & gräslök

    195

FÖRRÄTT

  • Kalixlöjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    385
  • Hösttryffel, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    185
  • Svampmacka, halstrad anklever & portvinsreduktion

    275
  • Grillad hummer, inlagd tomat från Ulriksdal & chimichurriemulsion

    395
  • Raviolo med ragù på hängmörat högrev, pancetta och oxsvans, bryntsmörgrädde, parmesan & hösttryffel

    225
  • Handskuren kalvtartar, dijonnaise, kapris, grönt från Ulriksdal & grillat levain

    195
  • Hummerbisque med tartelett på kokt hummer & karamelliserad grädde

    195
  • Rostade betor, sabayonne på brillat savarin, gräslök & hasselnötter. Addera Oscietra caviar +155

    175

VARMRÄTT

  • Kåldolme fylld med duxelle på vilda svampar & persilja, lingon, picklade & stekta kantareller, karamelliserad grädde & potatispuré

    325
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (lägg till störkaviar +155)

    435
  • Piggvar på ben med smörkokta grönsaker från Ulriksdals trädgård. Välj mellan:

    Bryntsmörhollandaise med tryffel eller Pepparrot & brynt smör

    695/595
  • Hällstekt gös med smörstekta & picklade trattkantareller, broccolini, krutonger, krondill & champagnesås

    445
  • Boeuf Bourguignon på sörmländsk dovhjort, rökt sidfläsk, svamp & potatispuré

    330
  • Grillad entrecôte, sauterad lök, spenat, husets XO-sås & potatiskrokett med Comté

    555
  • Surf and Turf – grillad hummer, grillad svensk oxfilé, choronsås, rödvinssås & pommes château

    650

DESSERT

  • Ostglass med romrussin

    125
  • Bakat svenskt äpple, karamelliserad smördeg & vaniljsås

    145
  • Crème caramel med diplomático rom

    125
  • Vispad cheesecake, råröda lingon, kolasås & kärnmjölkssorbet

    145
  • Chokladtryffel

    45
  • En kula glass på säsongens honung från Klockargården

    65
  • Ost från vagnen, honungskaka & Sablékex. Fråga din kypare om kvällens urval

    75 st

PLAT DU JOUR V.43

  • Måndag

    Ångad torsk med sauterad spenat & äggsås

    215
  • Tisdag

    Öländska kroppkakor, stekt fläsk, grädde, lingon & brynt smör

    235
  • Onsdag

    Porchetta, svamp, gremolata, krasse & kräm på jordärtskocka

    235
  • Torsdag

    Queneller på gös och torsk, hummersås & smörstekt kål från odlingen på Ulriksdal

    245
  • Fredag

    Köttfärslimpa på dovhjort, sås på trattkantarell, sauterad savojkål & svartvinbärsgelé

    255
  • Lördag - Söndag

  • Biff Rydberg, karamelliserad lök, råstekt potatis, äggula & senapsgrädde

    395
  • Fish & chips, tartarsås, pommes chateau & picklade grönsaker

    265
  • Söndag

    Cheeseburgare på svensk hängmörad högrev & bringa, krämig cheddarost, klassisk hamburgerdressing, saltgurka & rostad brioche