Matsalen

Matsalen på Gondolen erbjuder en matupplevelse med fokus på svenska råvaror och traditioner. Traditionell husmanskost tillagas med moderna tekniker i en elegant miljö. Njut av god stämning, trevligt sällskap och kreativ matlagning – för att fira livet.

 
svbr

Räksvansen

När du kommer in i Gondolen möts du av vår hovmästare och kan se det öppna köket till vänster. Du slås av utsikten och omfamnas av stämningen i restaurangen. Jazzbandet spelar precis intill cocktailbaren, som är det sociala navet. Här sitter du i svängda soffor kring runda bord, som slutna sällskap i en helt öppen miljö. Oavsett var du befinner dig är den slående utsikten oundviklig. Vid borden skapas en intim och ändå livlig atmosfär, förstärkt av Sven X:et Erixsons tavla Ljusårssalen som skymtas på en mörkblå vägg. Här njuter du av innovativa cocktails och utsökt mat, och tar in den avslappnade och sofistikerade stämningen. Denna del av Gondolens matsal kallas lite skämtsamt för Räksvansen eftersom lokalens form påminner om just en räksvans.

svbr

Utsikten

Den kändaste delen av Gondolens matsal kallar vi för Utsikten. Det är en plats där du är omgiven av oslagbara vyer över Stockholm. Utsikten är klassisk mark och erbjuder traditionell elegans med modern finess. Gondolen är inte bara en vanlig restaurang, det är en upplevelse för alla sinnen. Här får du en service som är både professionell och personlig, och vår passion för kvalitet och känsla för detaljer speglas i hela ditt besök hos oss. Välkommen till Gondolen, där varje måltid är en oförglömlig upplevelse och varje besök stannar kvar hos dig.

APTITRETARE

  • Nybakat bröd och hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5 g Sibirisk Baerii kaviar

    195
  • Grillad pilgrimsmussla med husets ponzu, emulsion på persilja, kålrabbi, fingerlime & jalapeño

    145
  • Jamon Iberico de Bellota

    125

FÖRRÄTT

  • Hösttryffel, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    185
  • Inkokt vit sparris med beurre blanc på flädervinäger, gräslök, rostade hasselnötter & löjrom från Kalix

    250
  • Kalixlöjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    385
  • Hummercocktail på grillad hummer, mango, äpple, gurka, rödlök, Rhode Island,jalapenoolja & avokadokräm

    325
  • Raviolo “Carbonara” med ricotta, parmesan, pecorino & pata negra

    225
  • Kalvtartar med kapris, cornichons, dijonnaise, persilja & grillat levain

    275

VARMRÄTT

  • Ratatouille med grillat surdegsbröd & vegansk aioli

    285
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (lägg till störkaviar +155)

    465
  • Smörpocherad gösfilé, Café de Paris sås, grillad svartkål & forellrom

    475
  • Piggvar på ben med smörkokt potatis & toppmurklor

    Välj tillbehör:

  • • Beurre blanc med löjrom från Kalix & gräslök

    695
  • • Pepparrot & brynt smör

    595
  • Grillad Entrecôte

    Välj tillbehör:

  • • “Korean BBQ” med kimchiemulsion, vårlök, koriander & pommes frites

    545
  • • Choronsås, gårdstomat, persilja & pommes frites

    545
  • Stekt ankbröst, halstrad anklever, hyvlad tryffel, sauterad spenat & sås på fyra sorters vin

    495
  • Grillad griskind i dill med inkokta morötter, färska toppmurklor & smörkokt Amandinepotatis

    375

DESSERT

  • Ostglass med romrussin

    125
  • Crème caramel med diplomático rom

    130
  • Inkokt rabarber med rosépeppar, vaniljgrädde, créme på citronverbena & Rabarberglass

    155
  • Vit persikosorbet, misoglass, kolasås & frusen riven Creme Cru

    135
  • Chokladpralin

    45
  • Pistage glass med olivolja & havssalt

    75

SJÖTUNGA

  • Onsdagar från kl 17:00 & begränsat antal

  • Sjötunga Meunière, brynt smör, haricot verts, tournerad potatis & friterad persilja

    795
  • Sole Grillé Grillad hel sjötunga med grillad citron, bearnaise & pommes frites

    795
  • Filet de Sole á Erik Lallerstedt Färserade sjötungsrullader med hummercoulis & pilaffris

    795

BRUNCH

  • LÖRDAGAR & SÖNDAGAR KL. 12 - 16

    (GÅR ÄVEN ATT FÅ VEGETARISK)

    995 p/p
  • KANAPÉER

  • • Grillad rödräka “skagen” med äpple, senapsfrön, curry och dill

  • • Pate à choux, löjrom, brynt smör, smetana och picklad rödlök

  • • Tartelette med bifftartar, syrad lök och krasse

  • FÖRRÄTT

  • • Ägg “florentine” spenat, picklad syltlök, pocherat ägg, brynt smörhollandaise, gräslök och tryffel

  • VARMRÄTT

  • • “Bookmaker toast” med oxfilé och grillad hummer, choronsås, senapsfrön och pepparrot

  • DESSERT

  • • Fattiga riddare med vaniljglass, kolasås och färska bär

MENYER

  • GONDOLENS KLASSIKER

    • Löjrom från kalix, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    995
  • • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse & störkaviar

  • • Crème caramel med diplomático rom

  • GONDOLEN I SÄSONG

    1095
  • • Grillad hummercocktail, gurka, äpple, rödlök, Rhode Island & Sibirisk Baerii kaviar

  • • Stekt ankbröst, halstrad anklever, hyvlad tryffel, sauterad spenat & sås på tre sorters vin

  • • Inkokt rabarber, rosépeppar, vaniljgrädde, crème på citronverbena & rabarberglass

  • AFFÄRSLUNCH

    Mån - Fre 11:30 - 17:00

    495
  • • Kalixlöjrom, potatiskum, brödkrutonger & lök

  • • Val av Plat du jour

  • • Pralin & Kaffe

PLAT DU JOUR V.14

  • VECKANS VEGETARISKA

    265
  • Fusilli all’Arrabbiata & burrata

  • MÅNDAG - TISDAG

    255
  • Smörstekt Norsk Kolja med oliver, kapris, tomat & rostad potatis

  • Grillat Majskycklingbröst, potatissallad ”Caesar”, pancetta, parmesan & sardeller

  • ONSDAG - TORSDAG

    255
  • Norsk Regnbåge med beurre blanc, forellrom, primörer & kokt potatis

  • Wallenbergare med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör & potatispuré

  • FREDAG

    275
  • Moules frites på blåmusslor från Västkusten, aioli & pommes frites

  • Grillad Fläskotlett på ben från Rosersbergs gård, salsa verde, grillad sallad, primörmorot & saltbakad potatis