Matsalen

Matsalen på Gondolen erbjuder en matupplevelse med fokus på svenska råvaror och traditioner. Traditionell husmanskost tillagas med moderna tekniker i en elegant miljö. Njut av god stämning, trevligt sällskap och kreativ matlagning – för att fira livet.

 
svbr

Räksvansen

När du kommer in i Gondolen möts du av vår hovmästare och kan se det öppna köket till vänster. Du slås av utsikten och omfamnas av stämningen i restaurangen. Jazzbandet spelar precis intill cocktailbaren, som är det sociala navet. Här sitter du i svängda soffor kring runda bord, som slutna sällskap i en helt öppen miljö. Oavsett var du befinner dig är den slående utsikten oundviklig. Vid borden skapas en intim och ändå livlig atmosfär, förstärkt av Sven X:et Erixsons tavla Ljusårssalen som skymtas på en mörkblå vägg. Här njuter du av innovativa cocktails och utsökt mat, och tar in den avslappnade och sofistikerade stämningen. Denna del av Gondolens matsal kallas lite skämtsamt för Räksvansen eftersom lokalens form påminner om just en räksvans.

svbr

Utsikten

Den kändaste delen av Gondolens matsal kallar vi för Utsikten. Det är en plats där du är omgiven av oslagbara vyer över Stockholm. Utsikten är klassisk mark och erbjuder traditionell elegans med modern finess. Gondolen är inte bara en vanlig restaurang, det är en upplevelse för alla sinnen. Här får du en service som är både professionell och personlig, och vår passion för kvalitet och känsla för detaljer speglas i hela ditt besök hos oss. Välkommen till Gondolen, där varje måltid är en oförglömlig upplevelse och varje besök stannar kvar hos dig.

Livejazz

Varje dag i veckan har du möjlighet att uppleva livejazz i vår matsal och cocktailbar. Vårt jazzband spelar följande tider:

 

Måndag–Torsdag 17:30–21:30
Fredag 16:00-23:00
Lördag 13:00-17:00 18:00-23:00
Söndag 14:00–20:00

APTITRETARE

  • Nybakat bröd med hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux, Kalixlöjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5g Baerii kaviar

    195
  • Jamon Iberico de Bellota

    145

FÖRRÄTT

  • Strömmingsmacka på nystekt strömming, emulsion på ramslök, dillinlagd gurka, picklad rödlök, kavring & potatispuré

    195
  • Lerpottasill på Norrǿna matjesssill, potatis, brynt smör, smetana & lök

    195
  • Kalixlöjrom, potatisskum, krutonger & lök

    385
  • Grillad grön sparris, rostade hasselnötter, gräslök, hollandaissesås & regnbågsrom

    235
  • Handskuren kalvtartar, pickles, Jamon Iberico de Bellota, dill- & ramslöksemulsion

    250/350

VARMRÄTT

  • Joppes räksallad med grön sparris, sallad från köksträdgården, tomat, gräslök, rädisa & Rhode Islandsås

    295
  • Maccheroni romesco på Valenciamandel med grillad grön sparris, salladslök & citron

    295
  • Hummerpasta med grillad hummer, vitt vin, chili & bottarga

    440
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (Addera Baerii kaviar +155)

    465
  • Smörpocherad rödingfilé med sommargrönsaker, citronpicklad gurka, regnbågsrom & hollandaisesås

    395
  • Piggvar på ben med smörkokt potatis & primörer

    Välj tillbehör:

  • • Beurre blanc med Kalixlöjrom & gräslök

    695
  • • Pepparrot & brynt smör

    595
  • Grillad entrecôte med bearnaisesås, datterini tomater, persilja & pommes frites

    545
  • Grillad ibericokotlett, grillad gemsallat, pommes frites & bearnaise smaksatt med husets XO-sås

    395
  • Köttbullar med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka & potatispuré

    275

DESSERT

  • Crème caramel med diplomático rom

    130
  • Svenska jordgubbar med Moscato d'asti, crème crue, kärnmjölkssorbet, basilika & pistage

    155
  • Glassbåt fylld med punschglass, jordgubbssylt & valrhonachoklad

    135
  • Chokladpralin

    45
  • Pistageglass med olivolja & havssalt

    75
  • En bit ost med marmelad & knäckebröd

    75

MENYER

  • GONDOLENS SVENSKA KLASSIKER

    895
  • GONDOLENS SVENSKA KLASSIKER

    • Strömmingsmacka på nystekt strömming, ramslöksemulsion, dillinlagd gurka, picklad rödlök, kavring & potatispuré

  • • Smörpocherad torskrygg, matjesill, Sandefjordsås, brynt, kokt ägg & Kalixlöjrom

  • • Svenska jordgubbar med Moscato d'Asti, créme crue, kärnmjölkssorbet, basilika & pistage