Matsalen

Matsalen på Gondolen erbjuder en matupplevelse med fokus på svenska råvaror och traditioner. Traditionell husmanskost tillagas med moderna tekniker i en elegant miljö. Njut av god stämning, trevligt sällskap och kreativ matlagning – för att fira livet.

 
svbr

Räksvansen

När du kommer in i Gondolen möts du av vår hovmästare och kan se det öppna köket till vänster. Du slås av utsikten och omfamnas av stämningen i restaurangen. Jazzbandet spelar precis intill cocktailbaren, som är det sociala navet. Här sitter du i svängda soffor kring runda bord, som slutna sällskap i en helt öppen miljö. Oavsett var du befinner dig är den slående utsikten oundviklig. Vid borden skapas en intim och ändå livlig atmosfär, förstärkt av Sven X:et Erixsons tavla Ljusårssalen som skymtas på en mörkblå vägg. Här njuter du av innovativa cocktails och utsökt mat, och tar in den avslappnade och sofistikerade stämningen. Denna del av Gondolens matsal kallas lite skämtsamt för Räksvansen eftersom lokalens form påminner om just en räksvans.

svbr

Utsikten

Den kändaste delen av Gondolens matsal kallar vi för Utsikten. Det är en plats där du är omgiven av oslagbara vyer över Stockholm. Utsikten är klassisk mark och erbjuder traditionell elegans med modern finess. Gondolen är inte bara en vanlig restaurang, det är en upplevelse för alla sinnen. Här får du en service som är både professionell och personlig, och vår passion för kvalitet och känsla för detaljer speglas i hela ditt besök hos oss. Välkommen till Gondolen, där varje måltid är en oförglömlig upplevelse och varje besök stannar kvar hos dig.

Livejazz

Varje dag i veckan har du möjlighet att uppleva livejazz i vår matsal och cocktailbar. Vårt jazzband spelar följande tider:

 

Måndag–Torsdag 17:30–21:30
Fredag 16:00-23:00
Lördag 13:00-17:00 18:00-23:00
Söndag 14:00–20:00

APTITRETARE

  • Nybakat bröd med hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5g Baerii kaviar

    195
  • Jamon Iberico de Bellota

    145

FÖRRÄTT

  • Strömmingsmacka på nystekt strömming, emulsion på ramslök, dillinlagd gurka, picklad rödlök, kavring & potatispuré

    195
  • Inkokt vit sparris med beurre blanc på flädervinäger, gräslök, rostade hasselnötter & löjrom från Kalix

    265
  • Kalixlöjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    385
  • Grillade kammusslor med rapsskott, kräm på dragon, fingerlime & vitlöksrostade krutonger

    275
  • Handskuren kalvtartar, pickles, Jamon Iberico de Bellota, emulsion på ramslök & dill.

    250/350

VARMRÄTT

  • Sallad med varmrökt lax, pocherat ägg, potatis, rädisa, senapsdressing & pepparotsmajonäs

    325
  • Maccheroni romesco på Valenciamandel med grillad grön sparris, salladslök & citron

    295
  • Hummerpasta på maccheroni, grillad hummer, sofrito, vitt vin & bottarga

    440
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (lägg till störkaviar +155)

    465
  • Smörpocherad gösfilé med primörer, citronpicklad gurka, regnbågsrom & hollandaisesås

    475
  • Piggvar på ben med smörkokt potatis & primörer

    Välj tillbehör:

  • • Beurre blanc med löjrom från Kalix & gräslök

    695
  • • Pepparrot & brynt smör

    595
  • Grillad Entrecôte med bearnaisesås, gårdstomat, persilja & pommes frites

    545
  • Grillad ibericokotlett med grillad gemsallat, pommes frites & bearnaise smaksatt med husets XO-sås

    395
  • Kycklingballotine, ramslök, pistage, dill, spritärtor, potatispuré & sherrysky

    365

DESSERT

  • Ostglass med romrussin

    125
  • Crème caramel med diplomático rom

    130
  • Inkokt rabarber med rosépeppar, vaniljgrädde, créme på citronverbena & Rabarberglass

    155
  • Glassbåt fylld med punschglass, jordgubbssylt & valrhonachoklad

    135
  • Chokladpralin

    45
  • Pistage glass med olivolja & havssalt

    75
  • Ost från vagnen med rabarbermarelad & Sablékex

    75/st

SJÖTUNGA

  • Onsdagar från kl 17:00 & begränsat antal

  • Sjötunga Meunière, brynt smör, haricot verts, tournerad potatis & friterad persilja

    795
  • Sole Grillé Grillad hel sjötunga med grillad citron, bearnaise & pommes frites

    795
  • Filet de Sole á Erik Lallerstedt Färserade sjötungsrullader med hummersås & pilaffris

    795

BRUNCH

  • LÖRDAGAR & SÖNDAGAR KL. 12 - 16

    995 p/p
  • KANAPÉER

  • • Grillad rödräka “skagen” med äpple, senapsfrön, curry och dill

  • • Pate à choux, löjrom, brynt smör, smetana och picklad rödlök

  • • Kalvtartar med pata negra, pickles & ramslöksmajonäs

  • FÖRRÄTT

  • • Ägg “florentine” spenat, picklad syltlök, pocherat ägg, brynt smörhollandaise, gräslök och tryffel

  • VARMRÄTT

  • • “Bookmaker toast” med oxfilé och grillad hummer, choronsås, senapsfrön och pepparrot

  • DESSERT

  • • Fattiga riddare med vaniljglass, kolasås och färska bär

MENYER

  • GONDOLENS KLASSIKER

    • Löjrom från kalix, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    995
  • • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse & störkaviar

  • • Crème caramel med diplomático rom

  • GONDOLEN I SÄSONG

    850
  • Grillade kammusslor med rapsskott, kräm på dragon, fingerlime & vitlöksrostade krutonger

  • • Smörpocherad gösfilé med primörer, citronpicklad gurka,regnbågsrom & hollandaisesås

  • • Inkokt rabarber, rosépeppar, vaniljgrädde, crème på citronverbena & rabarberglass

  • AFFÄRSLUNCH

    Mån - Fre 11:30 - 17:00

    495
  • • Kalixlöjrom, potatiskum, brödkrutonger & lök

  • • Val av Plat du jour

  • • Pralin & Kaffe

PLAT DU JOUR V.20

  • VECKANS VEGETARISKA

    275
  • Sparrissallad med ägg, potatis, krutonger, ramslöksdressing & parmesan

  • MÅNDAG - TISDAG

    255
  • Kolja från Smögen med grillad grön sparris, vitvinssås, regnbågsrom & potatispuré

  • Stekt fläsk från Carlströms i Västerås med löksås & kokt potatis

  • ONSDAG - TORSDAG

    255
  • ”Mannerströmming” med brynt smör, rårörda lingon & potatispuré

  • Lammfärsspett med råstekt potatis, ratatouille & vitlökssmör

  • FREDAG

    275
  • Dagens fångst ”Antiboise” med oliver, tomat, kapris, kronärtskocka & citron

  • Smörstekt milkbread med rosastekt rostbiff, dansk remoulad, pepparrot, cornichons & rostad lök