Meny

Vår meny speglar vår passion för matlagning med klassiska svenska rätter och lustfyllda skapelser. Varje rätt är tillagad med hantverk och engagemang för att ge dig en enastående matupplevelse.

 

APTITRETARE

  • Nybakat bröd med hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux med löjrom från Kalix, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5g Baerii kaviar

    195
  • Jamon Iberico de Bellota

    145

FÖRRÄTT

  • Italiensk hösttryffel med potatisskum, krutonger & lök

    195
  • Hummersoppa, pâte à choux med hummer, västerbottenost & smetana

    275
  • Kalixlöjrom, potatisskum, krutonger & lök

    385
  • Grillad kammussla, rödräka, husets ponzu, hot sauce & emulsion på gräslök

    225
  • Svampmacka med halstrad anklever & portvinsreduction

    275
  • Agnolotti på svamp med grillad oxfilé, parmesan, ricotta, cognacsås & hösttryffel

    295
  • Handskuren kalvtartar, djionnaise, kapris, inlagd ingefära & rostad sesam

    250 / 350

VARMRÄTT

  • Maccheroni med picklade och stekta kantareller, svampbuljong, grillad kål & karamelliserad grädde

    315
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (Addera Baerii kaviar +155)

    465
  • Smörpocherad rödingfilé med stekta kantareller, grillad zucchini, gröna tomater, jalapeñoolja, champagnesås & krondill

    445
  • Grillad hel sjötunga med grillad citron, bearnaisesås & pommes frites

    725
  • Vaktel fylld med kycklingmousseline, currysås supreme, picklade kantareller, smörkokt spetskål & pilaffris

    455
  • Sotad hjort med hösttryffel, karamelliserad grädde, vinbär, gratäng på jordärtskocka, sky på madeira & portvin

    525
  • Pepparstek, potatisterrin & haricots verts

    645
  • Grillad Ibericokotlett ”Chinese BBQ”, grillad gemsallat, pommes frites & emulsion på husets XO-sås

    395
  • ENDAST ONSDAGAR

  • Pithivier ”Wellington” serveras för 2 personer

    995
  • Svensk oxfilé, anklever, duxelle, smörade morötter, madeirasky, potatispuré & hösttryffel

DESSERT

  • Crème caramel med Diplomático rom

    130
  • Bakat svenskt äpple, karamelliserad smördeg & vaniljsås

    155
  • Gondolens chokladdessert - chokladmousse, kola & citrongräsgrädde

    155
  • Chokladpralin

    45
  • Pistageglass, havssalt & olivolja

    75
  • En bit ost med marmelad & knäckebröd

    75

BRUNCH

  • Serveras på lördagar och söndagar under perioden 4/10–23/11.

  • Förrätt: Ägg “Royale” med sauterad spenat, picklad lök, hollandaise Royale samt 15g löjrom från Kalix

  • Varmrätt: Bräserad shortrib på husets croissant, gratinerad med mornaysås på comtéost, rostad majs & färsk tryffel

  • Dessert: Belgisk våffla med drottningsylt, kolasås, vaniljglass & lättvispad grädde

    695
  • TILLÄGG - TRE KANAPÉER

    295 p/p
  • • Kaviartartelett, smetana, honung från Klockargården saltgurka från vår odling vid Ulriksdal & 5g Baerii kaviar

  • • Pâte à choux med Västerbottenost, hummer & smetana

  • • Handskuren kalvtartar med dijonnaise, kapris, inlagd ingefära & rostad sesam

MENYER

  • GONDOLENS KLASSIKER

    995
  • • Kalixlöjrom, potatisskum, lök & brödkrutonger

  • • Fisk med gratäng, champagnesås & störcaviar

  • • Crème caramel med diplomático rom

  • GONDOLEN I SÄSONG

    1000
  • • Hummersoppa, pâte à choux med hummer, västerbottenost & smetana

  • • Pepparstek, potatisterrin & haricots verts

  • • Bakat svenskt äpple, karamelliserad smördeg & vaniljsås

PLAT DU JOUR V.45

  • GONDOLENS AFFÄRSLUNCH

    495
  • • Kalixlöjrom, potatisskum, lök & krutonger

  • • Ditt val av plat du jour

  • • Bryggkaffe & pralin

  • VECKANS VEGETARISKA

    245
  • Spaghetti alla puttanesca med oliver, kapris, tomat, Siciliansk oregano & ricotta

  • MÅNDAG - TISDAG

    255
  • Kolja från Smögen med äggsås, ansjovis, gröna ärtor & kokt potatis

  • Köttbullar med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka & potatispuré

  • ONSDAG - TORSDAG

    255
  • Lubb från Tromsö med rotselleripuré, brynt smör, forellrom, vattenkrasse & friterad palsternacka

  • Högrevsgryta med rödvin, belugalinser, rökt sidfläsk & potatispuré

  • FREDAG

    275
  • Dagens fångst med hollandaise, pocherat ägg, pepparrot, sockerärtor & kokt potatis

  • Panerad fläskschnitzel med pata negra-smör, tryffelsky, svartkål & pommes frites

FARS DAG-MENY

  • Serveras söndag den 9/11 under både lunch och middag.

  • Agnolotti på svamp & parmesan med grönpepparsås, hösttryffel och pata negra

  • Grillad oxfilé, grillad hummer och grillad entrecote, salsa verde, mojo rojo, bearnaisesås, tomatsallad och pommes

  • Gondolens chokladdessert - chokladmousse, kola & citrongräsgrädde

    895 per person
Patrik Castillo, Köksmästare på Gondolen

”Vi förvaltar Gondolens klassiska arv och adderar en elegant lekfullhet med säsongens råvaror i fokus. Det svenska och franska köket utgör grunden för vår matlagning men vi låter oss inspireras av smaker från hela världen.” - Patrik Castillo, Köksmästare

  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 4
svbr

VINLISTA

Vår vinkällare är en av Stockholms bästa och erbjuder ett brett urval av fina årgångar från klassiska vingårdar runt om i världen. Våra sommelierer hjälper dig hitta det perfekta vinet för att komplettera din middag.

svbr

Drinklista

Vår drinklista erbjuder klassiska cocktails och nytänkande drinkar. Vi skapar drycker med handplockade ingredienser för att förgylla din upplevelse på Gondolen.