Meny
Vår meny speglar vår passion för matlagning med klassiska svenska rätter och lustfyllda skapelser. Varje rätt är tillagad med hantverk och engagemang för att ge dig en enastående matupplevelse.
APTITRETARE
-
Nybakat bröd med hemkärnat smör
65 -
Pâte à choux med löjrom från Kalix, smetana, citron & lök
135 -
Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5g Baerii kaviar
195 -
Jamon Iberico de Bellota
145 -
Terrin på gris & anklever, inlagd gurka, svarta vinbär & portvin
125
FÖRRÄTT
-
Italiensk vintertryffel med potatisskum, krutonger & lök
195 -
Tre sorters sill – skärgårdssill, senapssill och Norrönasill med klassiska tillbehör
195 -
Kalixlöjrom, potatisskum, krutonger & lök
385 -
Grillad kammussla, rödräka, husets ponzu, hot sauce & emulsion på gräslök
225 -
Svampmacka med halstrad anklever & portvinsreduction
285 -
Agnolotti på svamp med pata negra, parmesan, ricotta, sherrysås & vintertryffel
265 -
Handskuren kalvtartar, dijonnaise, kapris, inlagd ingefära, pommes allumettes & rostad sesam
250 / 350
VARMRÄTT
-
Kåldolme fylld med svamp, serveras med gräddsås, saltgurka, lingon, vintertryffel & potatispuré
375 -
Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (Addera Baerii kaviar +155)
465 -
Smörpocherad rödingfilé med grillad rosettkål, blomkål, fermenterad röd chili, citronconfit & Sandefjordsås
445 -
Grillad hel sjötunga med grillad citron, bearnaisesås & pommes frites
725 -
Sotad hjort med vintertryffel, karamelliserad grädde, vinbär, gratäng på jordärtskocka, sky på madeira & portvin
525 -
Pepparstek, potatisterrin & haricots verts
645 -
Griljerad Ibéricokotlett med Gondolens senap, äpple- & ingefärskräm, anklever, vintertryffel & brysselkål
395
DESSERT
-
Crème caramel med Diplomático rom
130 -
Gondolens ”Ris a la Malta” med mandarinsorbet & kanderade mandlar
145 -
Chokladkupol - chokladmousse, dulce de leche & citrongräsgrädde
145 -
Tiramisu med dulce de leche & pecannöt
155 -
Ostglass på Robiola Tre Latti med romrussin
110 -
Pralin
45 -
Tre utvalda ostar: Almnäs Tegel, Den Hvide Dame & Fourme d’Ambert serveras med sablékex, pepparkakor samt kvitten- & päronmarmelad
185
PLAT DU JOUR V.49
-
GONDOLENS AFFÄRSLUNCH
495 -
• Kalixlöjrom, potatisskum, lök & krutonger
-
• Ditt val av plat du jour
-
• Bryggkaffe & pralin
-
VECKANS VEGETARISKA
265 -
Mezze Maniche med tryffel, svamp, grädde & parmesan
-
MÅNDAG - TISDAG
255 -
Köttfärslimpa med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka & potatis
-
Fisk & musselgryta med vitt vin, grädde, saffran & krutonger
-
ONSDAG - TORSDAG
255 -
Coq au Reisling med grädde, dragon & potatis
-
Lubbfilé från Lofoten med stekt svamp, sobrassada, hasselnötter & brynt smör
-
FREDAG
275 -
Slottsstek med ansjovissås, äpplepuré, pressgurka & rostad potatis
-
Helstekt Rödspätta Grenobloise med kapris, rödbetor & brynt smör
MENYER
-
GONDOLENS KLASSIKER
995 -
• Kalixlöjrom, potatisskum, lök & brödkrutonger
-
• Fisk med gratäng, champagnesås & störcaviar
-
• Crème caramel med diplomático rom
JULSERVERING
-
Serveras den 26/11 till den 26/12. Menyn kostar 1795 kr per person och serveras till hela sällskapet.
-
FÖRSTA SERVERINGEN
Gondolens variant av tre sorters sill
-
• Krämig skärgårdssill
-
• Norrøna matjessill
-
• Klassisk senapssill
-
• Serveras med Västerbottensost, kokt potatis, hårt bröd & hemkärnat smör
-
ANDRA SERVERINGEN
• Pate à choux fylld med ägg, räkor & gräslök, toppad med löjrom från Kalix
-
• Gravad lax på husets julvört med hovmästarsås, pepparrot & dill
-
• Tartelette med gubbröra på rökt ål & Baerii kaviar
-
• Terrine på gris och anklever, saltgurka och svarta vinbär
-
TREDJE SERVERINGEN
• Smörbakad rimmad torsk med grönärtsvelouté & anjoviscroquette ”Janssons frestelse”
-
FJÄRDE SERVERINGEN
• Griljerad Ibericokotlett med Gondolens egen senap, äppelkräm med ingefära, anklever & brysselkål
-
FEMTE SERVERINGEN
-
• Fourme d´Ambert
-
• Den Hvide Damen
-
• Almnäs Tegel
-
• Serveras med sablékex, pepparkakor & kvitten- & päronmarmelad
-
SJÄTTE SERVERINGEN
• Gondolens ”Ris a la Malta” med mandarinsorbet & kanderade mandlar
-
SJUNDE SERVERINGEN
• Sju sorters julgodis
-
1795
”Vi förvaltar Gondolens klassiska arv och adderar en elegant lekfullhet med säsongens råvaror i fokus. Det svenska och franska köket utgör grunden för vår matlagning men vi låter oss inspireras av smaker från hela världen.” - Patrik Castillo, Köksmästare
VINLISTA
Vår vinkällare är en av Stockholms bästa och erbjuder ett brett urval av fina årgångar från klassiska vingårdar runt om i världen. Våra sommelierer hjälper dig hitta det perfekta vinet för att komplettera din middag.
Drinklista
Vår drinklista erbjuder klassiska cocktails och nytänkande drinkar. Vi skapar drycker med handplockade ingredienser för att förgylla din upplevelse på Gondolen.
Upptäck Gondolen
-
Bar Zeppelin
Koppla av med en öl på Bar Zeppelin på 12 våningen, ovanför matsalen. Här hittar du även vår uteservering som enkelt nås från Katarinahissen eller via bron från Mosebacke. Här serveras mat från Gondolens meny och erbjuder ett brett utbud av öl, cocktails och vin. Kom och njut med oss.
- Läs mer
-
Matsalen
Matsalen på Gondolen erbjuder en matupplevelse med fokus på svenska råvaror och traditioner. Klassisk husmanskost tillagas med moderna tekniker i en elegant miljö. Njut av god stämning, trevligt sällskap och gedigen matlagning – för att fira livet.
- Läs mer
-
Cocktailbaren
Centralt placerad, med ett jazzband som förhöjer stämningen, är vår cocktailbar det sociala navet på Gondolen. Njut av våra fyra varianter av Dry Martini och kreativa signaturdrinkar i en behaglig atmosfär.
- Läs mer