Meny

Vår meny speglar vår passion för matlagning med klassiska svenska rätter och lustfyllda skapelser. Varje rätt är tillagad med hantverk och engagemang för att ge dig en enastående matupplevelse.

 

APTITRETARE

  • Nybakat bröd och hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5 g Sibirisk Baerii kaviar

    195
  • Grillad pilgrimsmussla med husets ponzu, emulsion på persilja, kålrabbi, fingerlime & jalapeño

    145
  • Jamon Iberico de Bellota

    125

FÖRRÄTT

  • Hösttryffel, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    185
  • Inkokt vit sparris med beurre blanc på flädervinäger, gräslök, rostade hasselnötter & löjrom från Kalix

    250
  • Kalixlöjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    385
  • Hummercocktail på grillad hummer, mango, äpple, gurka, rödlök, Rhode Island,jalapenoolja & avokadokräm

    325
  • Raviolo “Carbonara” med ricotta, parmesan, pecorino & pata negra

    225
  • Kalvtartar med kapris, cornichons, dijonnaise, persilja & grillat levain

    275

VARMRÄTT

  • Kåldolme fylld med duxelle på vilda svampar & persilja, lingon, picklade & stekta kantareller, karamelliserad grädde & potatispuré

    325
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (lägg till störkaviar +155)

    465
  • Piggvar på ben med smörkokt potatis & toppmurklor

    Välj tillbehör:

  • • Beurre blanc med löjrom från Kalix & gräslök

    695
  • • Pepparrot & brynt smör

    595
  • Grillad Entrecôte

    Välj tillbehör:

  • • “Korean BBQ” med kimchiemulsion, vårlök, koriander & pommes frites

    545
  • • Choronsås, gårdstomat, persilja & pommes frites

    545
  • Stekt ankbröst, halstrad anklever, hyvlad tryffel, sauterad spenat & sås på fyra sorters vin

    495
  • Grillad griskind i dill med inkokta morötter, färska toppmurklor & smörkokt Amandinepotatis

    375

DESSERT

  • Ostglass med romrussin

    125
  • Crème caramel med diplomático rom

    130
  • Inkokt rabarber med rosépeppar, vaniljgrädde, créme på citronverbena & Rabarberglass

    155
  • Vit persikosorbet, misoglass, kolasås & frusen riven Creme Cru

    135
  • Chokladpralin

    45
  • Pistage glass med olivolja & havssalt

    75

SJÖTUNGA

  • Onsdagar från kl 17:00 & begränsat antal

  • Sjötunga Meunière, brynt smör, haricot verts, tournerad potatis & friterad persilja

    795
  • Sole Grillé Grillad hel sjötunga med grillad citron, bearnaise & pommes frites

    795
  • Filet de Sole á Erik Lallerstedt Färserade sjötungsrullader med hummercoulis & pilaffris

    795

BRUNCH

  • LÖRDAGAR & SÖNDAGAR KL. 12 - 16

    (GÅR ÄVEN ATT FÅ VEGETARISK)

    995 p/p
  • KANAPÉER

  • • Grillad rödräka “skagen” med äpple, senapsfrön, curry och dill

  • • Pate à choux, löjrom, brynt smör, smetana och picklad rödlök

  • • Tartelette med bifftartar, syrad lök och krasse

  • FÖRRÄTT

  • • Ägg “florentine” spenat, picklad syltlök, pocherat ägg, brynt smörhollandaise, gräslök och tryffel

  • VARMRÄTT

  • • “Bookmaker toast” med oxfilé och grillad hummer, choronsås, senapsfrön och pepparrot

  • DESSERT

  • • Fattiga riddare med vaniljglass, kolasås och färska bär

MENYER

  • GONDOLENS KLASSIKER

    • Löjrom från kalix, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    995
  • • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse & störkaviar

  • • Crème caramel med diplomático rom

  • GONDOLEN I SÄSONG

    1095
  • • Grillad hummercocktail, gurka, äpple, rödlök, Rhode Island & Sibirisk Baerii kaviar

  • • Stekt ankbröst, halstrad anklever, hyvlad tryffel, sauterad spenat & sås på tre sorters vin

  • • Inkokt rabarber, rosépeppar, vaniljgrädde, crème på citronverbena & rabarberglass

  • AFFÄRSLUNCH

    Mån - Fre 11:30 - 17:00

    495
  • • Kalixlöjrom, potatiskum, brödkrutonger & lök

  • • Val av Plat du jour

  • • Pralin & Kaffe

PLAT DU JOUR V.14

  • VECKANS VEGETARISKA

    265
  • Fusilli all’Arrabbiata & burrata

  • MÅNDAG - TISDAG

    255
  • Smörstekt Norsk Kolja med oliver, kapris, tomat & rostad potatis

  • Grillat Majskycklingbröst, potatissallad ”Caesar”, pancetta, parmesan & sardeller

  • ONSDAG - TORSDAG

    255
  • Norsk Regnbåge med beurre blanc, forellrom, primörer & kokt potatis

  • Wallenbergare med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör & potatispuré

  • FREDAG

    275
  • Moules frites på blåmusslor från Västkusten, aioli & pommes frites

  • Grillad Fläskotlett på ben från Rosersbergs gård, salsa verde, grillad sallad, primörmorot & saltbakad potatis

Patrik Castillo, Köksmästare på Gondolen

”Vi förvaltar Gondolens klassiska arv och adderar en elegant lekfullhet med säsongens råvaror i fokus. Det svenska och franska köket utgör grunden för vår matlagning men vi låter oss inspireras av smaker från hela världen.” - Patrik Castillo, Köksmästare

  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 4
svbr

VINLISTA

Vår vinkällare är en av Stockholms bästa och erbjuder ett brett urval av fina årgångar från klassiska vingårdar runt om i världen. Våra sommelierer hjälper dig hitta det perfekta vinet för att komplettera din middag.

svbr

Drinklista

Vår drinklista erbjuder klassiska cocktails och nytänkande drinkar. Vi skapar drycker med handplockade ingredienser för att förgylla din upplevelse på Gondolen.