Meny
Vår meny speglar vår passion för matlagning med klassiska svenska rätter och lustfyllda skapelser. Varje rätt är tillagad med hantverk och engagemang för att ge dig en enastående matupplevelse.
APTITRETARE
-
Nybakat bröd med hemkärnat smör
65 -
Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök
135 -
Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5g Baerii kaviar
195 -
Jamon Iberico de Bellota
145
FÖRRÄTT
-
Strömmingsmacka på nystekt strömming, emulsion på ramslök, dillinlagd gurka, picklad rödlök, kavring & potatispuré
195 -
Inkokt vit sparris med beurre blanc på flädervinäger, gräslök, rostade hasselnötter & löjrom från Kalix
265 -
Kalixlöjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök
385 -
Grillade kammusslor med rapsskott, kräm på dragon, fingerlime & vitlöksrostade krutonger
275 -
Handskuren kalvtartar, pickles, Jamon Iberico de Bellota, emulsion på ramslök & dill.
250/350
VARMRÄTT
-
Sallad med varmrökt lax, pocherat ägg, potatis, rädisa, senapsdressing & pepparotsmajonäs
325 -
Maccheroni romesco på Valenciamandel med grillad grön sparris, salladslök & citron
295 -
Hummerpasta på maccheroni, grillad hummer, sofrito, vitt vin & bottarga
440 -
Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (lägg till störkaviar +155)
465 -
Smörpocherad gösfilé med primörer, citronpicklad gurka, regnbågsrom & hollandaisesås
475 -
Piggvar på ben med smörkokt potatis & primörer
Välj tillbehör:
-
• Beurre blanc med löjrom från Kalix & gräslök
695 -
• Pepparrot & brynt smör
595 -
Grillad Entrecôte med bearnaisesås, gårdstomat, persilja & pommes frites
545 -
Grillad ibericokotlett med grillad gemsallat, pommes frites & bearnaise smaksatt med husets XO-sås
395 -
Kycklingballotine, ramslök, pistage, dill, spritärtor, potatispuré & sherrysky
365
DESSERT
-
Ostglass med romrussin
125 -
Crème caramel med diplomático rom
130 -
Inkokt rabarber med rosépeppar, vaniljgrädde, créme på citronverbena & Rabarberglass
155 -
Glassbåt fylld med punschglass, jordgubbssylt & valrhonachoklad
135 -
Chokladpralin
45 -
Pistage glass med olivolja & havssalt
75 -
Ost från vagnen med rabarbermarelad & Sablékex
75/st
SJÖTUNGA
-
Onsdagar från kl 17:00 & begränsat antal
-
Sjötunga Meunière, brynt smör, haricot verts, tournerad potatis & friterad persilja
795 -
Sole Grillé Grillad hel sjötunga med grillad citron, bearnaise & pommes frites
795 -
Filet de Sole á Erik Lallerstedt Färserade sjötungsrullader med hummersås & pilaffris
795
BRUNCH
-
LÖRDAGAR & SÖNDAGAR KL. 12 - 16
995 p/p -
KANAPÉER
-
• Grillad rödräka “skagen” med äpple, senapsfrön, curry och dill
-
• Pate à choux, löjrom, brynt smör, smetana och picklad rödlök
-
• Kalvtartar med pata negra, pickles & ramslöksmajonäs
-
FÖRRÄTT
-
• Ägg “florentine” spenat, picklad syltlök, pocherat ägg, brynt smörhollandaise, gräslök och tryffel
-
VARMRÄTT
-
• “Bookmaker toast” med oxfilé och grillad hummer, choronsås, senapsfrön och pepparrot
-
DESSERT
-
• Fattiga riddare med vaniljglass, kolasås och färska bär
MENYER
-
GONDOLENS KLASSIKER
• Löjrom från kalix, potatiskräm, brödkrutonger & lök
995 -
• Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse & störkaviar
-
• Crème caramel med diplomático rom
-
GONDOLEN I SÄSONG
850 -
-
Grillade kammusslor med rapsskott, kräm på dragon, fingerlime & vitlöksrostade krutonger
-
• Smörpocherad gösfilé med primörer, citronpicklad gurka,regnbågsrom & hollandaisesås
-
• Inkokt rabarber, rosépeppar, vaniljgrädde, crème på citronverbena & rabarberglass
-
AFFÄRSLUNCH
Mån - Fre 11:30 - 17:00
495 -
• Kalixlöjrom, potatiskum, brödkrutonger & lök
-
• Val av Plat du jour
-
• Pralin & Kaffe
PLAT DU JOUR V.20
-
VECKANS VEGETARISKA
275 -
Sparrissallad med ägg, potatis, krutonger, ramslöksdressing & parmesan
-
MÅNDAG - TISDAG
255 -
Kolja från Smögen med grillad grön sparris, vitvinssås, regnbågsrom & potatispuré
-
Stekt fläsk från Carlströms i Västerås med löksås & kokt potatis
-
ONSDAG - TORSDAG
255 -
”Mannerströmming” med brynt smör, rårörda lingon & potatispuré
-
Lammfärsspett med råstekt potatis, ratatouille & vitlökssmör
-
FREDAG
275 -
Dagens fångst ”Antiboise” med oliver, tomat, kapris, kronärtskocka & citron
-
Smörstekt milkbread med rosastekt rostbiff, dansk remoulad, pepparrot, cornichons & rostad lök
”Vi förvaltar Gondolens klassiska arv och adderar en elegant lekfullhet med säsongens råvaror i fokus. Det svenska och franska köket utgör grunden för vår matlagning men vi låter oss inspireras av smaker från hela världen.” - Patrik Castillo, Köksmästare
VINLISTA
Vår vinkällare är en av Stockholms bästa och erbjuder ett brett urval av fina årgångar från klassiska vingårdar runt om i världen. Våra sommelierer hjälper dig hitta det perfekta vinet för att komplettera din middag.
Drinklista
Vår drinklista erbjuder klassiska cocktails och nytänkande drinkar. Vi skapar drycker med handplockade ingredienser för att förgylla din upplevelse på Gondolen.
Upptäck Gondolen
-
Bar Zeppelin
Koppla av med en öl på Bar Zeppelin på 12 våningen, ovanför matsalen. Här hittar du även vår uteservering som enkelt nås från Katarinahissen eller via bron från Mosebacke. Här serveras mat från Gondolens meny och erbjuder ett brett utbud av öl, cocktails och vin. Kom och njut med oss.
- Läs mer
-
Matsalen
Matsalen på Gondolen erbjuder en matupplevelse med fokus på svenska råvaror och traditioner. Klassisk husmanskost tillagas med moderna tekniker i en elegant miljö. Njut av god stämning, trevligt sällskap och gedigen matlagning – för att fira livet.
- Läs mer
-
Cocktailbaren
Centralt placerad, med ett jazzband som förhöjer stämningen, är vår cocktailbar det sociala navet på Gondolen. Njut av våra fyra varianter av Dry Martini och kreativa signaturdrinkar i en behaglig atmosfär.
- Läs mer