Meny

Vår meny speglar vår passion för matlagning med klassiska svenska rätter och lustfyllda skapelser. Varje rätt är tillagad med hantverk och engagemang för att ge dig en enastående matupplevelse.

 

APTITRETARE

  • Nybakat bröd med hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5g Baerii kaviar

    195
  • Jamon Iberico de Bellota

    145

FÖRRÄTT

  • Strömmingsmacka på nystekt strömming, emulsion på ramslök, dillinlagd gurka, picklad rödlök, kavring & potatispuré

    195
  • Inkokt vit sparris med beurre blanc på flädervinäger, gräslök, rostade hasselnötter & löjrom från Kalix

    265
  • Kalixlöjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    385
  • Grillade kammusslor med rapsskott, kräm på dragon, fingerlime & vitlöksrostade krutonger

    275
  • Handskuren kalvtartar, pickles, Jamon Iberico de Bellota, emulsion på ramslök & dill.

    250/350

VARMRÄTT

  • Sallad med varmrökt lax, pocherat ägg, potatis, rädisa, senapsdressing & pepparotsmajonäs

    325
  • Maccheroni romesco på Valenciamandel med grillad grön sparris, salladslök & citron

    295
  • Hummerpasta på maccheroni, grillad hummer, sofrito, vitt vin & bottarga

    440
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (lägg till störkaviar +155)

    465
  • Smörpocherad gösfilé med primörer, citronpicklad gurka, regnbågsrom & hollandaisesås

    475
  • Piggvar på ben med smörkokt potatis & primörer

    Välj tillbehör:

  • • Beurre blanc med löjrom från Kalix & gräslök

    695
  • • Pepparrot & brynt smör

    595
  • Grillad Entrecôte med bearnaisesås, gårdstomat, persilja & pommes frites

    545
  • Grillad ibericokotlett med grillad gemsallat, pommes frites & bearnaise smaksatt med husets XO-sås

    395
  • Kycklingballotine, ramslök, pistage, dill, spritärtor, potatispuré & sherrysky

    365

DESSERT

  • Ostglass med romrussin

    125
  • Crème caramel med diplomático rom

    130
  • Inkokt rabarber med rosépeppar, vaniljgrädde, créme på citronverbena & Rabarberglass

    155
  • Glassbåt fylld med punschglass, jordgubbssylt & valrhonachoklad

    135
  • Chokladpralin

    45
  • Pistage glass med olivolja & havssalt

    75
  • Ost från vagnen med rabarbermarelad & Sablékex

    75/st

SJÖTUNGA

  • Onsdagar från kl 17:00 & begränsat antal

  • Sjötunga Meunière, brynt smör, haricot verts, tournerad potatis & friterad persilja

    795
  • Sole Grillé Grillad hel sjötunga med grillad citron, bearnaise & pommes frites

    795
  • Filet de Sole á Erik Lallerstedt Färserade sjötungsrullader med hummersås & pilaffris

    795

BRUNCH

  • LÖRDAGAR & SÖNDAGAR KL. 12 - 16

    995 p/p
  • KANAPÉER

  • • Grillad rödräka “skagen” med äpple, senapsfrön, curry och dill

  • • Pate à choux, löjrom, brynt smör, smetana och picklad rödlök

  • • Kalvtartar med pata negra, pickles & ramslöksmajonäs

  • FÖRRÄTT

  • • Ägg “florentine” spenat, picklad syltlök, pocherat ägg, brynt smörhollandaise, gräslök och tryffel

  • VARMRÄTT

  • • “Bookmaker toast” med oxfilé och grillad hummer, choronsås, senapsfrön och pepparrot

  • DESSERT

  • • Fattiga riddare med vaniljglass, kolasås och färska bär

MENYER

  • GONDOLENS KLASSIKER

    • Löjrom från kalix, potatiskräm, brödkrutonger & lök

    995
  • • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse & störkaviar

  • • Crème caramel med diplomático rom

  • GONDOLEN I SÄSONG

    850
  • Grillade kammusslor med rapsskott, kräm på dragon, fingerlime & vitlöksrostade krutonger

  • • Smörpocherad gösfilé med primörer, citronpicklad gurka,regnbågsrom & hollandaisesås

  • • Inkokt rabarber, rosépeppar, vaniljgrädde, crème på citronverbena & rabarberglass

  • AFFÄRSLUNCH

    Mån - Fre 11:30 - 17:00

    495
  • • Kalixlöjrom, potatiskum, brödkrutonger & lök

  • • Val av Plat du jour

  • • Pralin & Kaffe

PLAT DU JOUR V.20

  • VECKANS VEGETARISKA

    275
  • Sparrissallad med ägg, potatis, krutonger, ramslöksdressing & parmesan

  • MÅNDAG - TISDAG

    255
  • Kolja från Smögen med grillad grön sparris, vitvinssås, regnbågsrom & potatispuré

  • Stekt fläsk från Carlströms i Västerås med löksås & kokt potatis

  • ONSDAG - TORSDAG

    255
  • ”Mannerströmming” med brynt smör, rårörda lingon & potatispuré

  • Lammfärsspett med råstekt potatis, ratatouille & vitlökssmör

  • FREDAG

    275
  • Dagens fångst ”Antiboise” med oliver, tomat, kapris, kronärtskocka & citron

  • Smörstekt milkbread med rosastekt rostbiff, dansk remoulad, pepparrot, cornichons & rostad lök

Patrik Castillo, Köksmästare på Gondolen

”Vi förvaltar Gondolens klassiska arv och adderar en elegant lekfullhet med säsongens råvaror i fokus. Det svenska och franska köket utgör grunden för vår matlagning men vi låter oss inspireras av smaker från hela världen.” - Patrik Castillo, Köksmästare

  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 4
svbr

VINLISTA

Vår vinkällare är en av Stockholms bästa och erbjuder ett brett urval av fina årgångar från klassiska vingårdar runt om i världen. Våra sommelierer hjälper dig hitta det perfekta vinet för att komplettera din middag.

svbr

Drinklista

Vår drinklista erbjuder klassiska cocktails och nytänkande drinkar. Vi skapar drycker med handplockade ingredienser för att förgylla din upplevelse på Gondolen.