Meny

Vår meny speglar vår passion för matlagning med klassiska svenska rätter och lustfyllda skapelser. Varje rätt är tillagad med hantverk och engagemang för att ge dig en enastående matupplevelse.

 

APTITRETARE

  • Nybakat bröd med hemkärnat smör

    65
  • Pâte à choux, Kalixlöjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

    135
  • Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5g Baerii kaviar

    195
  • Jamon Iberico de Bellota

    145

FÖRRÄTT

  • Strömmingsmacka på nystekt strömming, emulsion på ramslök, dillinlagd gurka, picklad rödlök, kavring & potatispuré

    195
  • Lerpottasill på Norrǿna matjesssill, potatis, brynt smör, smetana & lök

    195
  • Kalixlöjrom, potatisskum, krutonger & lök

    385
  • Grillad grön sparris, rostade hasselnötter, gräslök, hollandaissesås & regnbågsrom

    235
  • Handskuren kalvtartar, pickles, Jamon Iberico de Bellota, dill- & ramslöksemulsion

    250/350

VARMRÄTT

  • Joppes räksallad med grön sparris, sallad från köksträdgården, tomat, gräslök, rädisa & Rhode Islandsås

    295
  • Maccheroni romesco på Valenciamandel med grillad grön sparris, salladslök & citron

    295
  • Hummerpasta med grillad hummer, vitt vin, chili & bottarga

    440
  • Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (Addera Baerii kaviar +155)

    465
  • Smörpocherad rödingfilé med sommargrönsaker, citronpicklad gurka, regnbågsrom & hollandaisesås

    395
  • Piggvar på ben med smörkokt potatis & primörer

    Välj tillbehör:

  • • Beurre blanc med Kalixlöjrom & gräslök

    695
  • • Pepparrot & brynt smör

    595
  • Grillad entrecôte med bearnaisesås, datterini tomater, persilja & pommes frites

    545
  • Grillad ibericokotlett, grillad gemsallat, pommes frites & bearnaise smaksatt med husets XO-sås

    395
  • Köttbullar med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka & potatispuré

    275

DESSERT

  • Crème caramel med diplomático rom

    130
  • Svenska jordgubbar med Moscato d'asti, crème crue, kärnmjölkssorbet, basilika & pistage

    155
  • Glassbåt fylld med punschglass, jordgubbssylt & valrhonachoklad

    135
  • Chokladpralin

    45
  • Pistageglass med olivolja & havssalt

    75
  • Ost från vagnen med rabarbermarelad & Sablékex

    75/st

MENYER

  • GONDOLENS SVENSKA KLASSIKER

    895
  • GONDOLENS SVENSKA KLASSIKER

    • Strömmingsmacka på nystekt strömming, ramslöksemulsion, dillinlagd gurka, picklad rödlök, kavring & potatispuré

  • • Smörpocherad torskrygg, matjesill, Sandefjordsås, brynt, kokt ägg & Kalixlöjrom

  • • Svenska jordgubbar med Moscato d'Asti, créme crue, kärnmjölkssorbet, basilika & pistage

Patrik Castillo, Köksmästare på Gondolen

”Vi förvaltar Gondolens klassiska arv och adderar en elegant lekfullhet med säsongens råvaror i fokus. Det svenska och franska köket utgör grunden för vår matlagning men vi låter oss inspireras av smaker från hela världen.” - Patrik Castillo, Köksmästare

  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 4
svbr

VINLISTA

Vår vinkällare är en av Stockholms bästa och erbjuder ett brett urval av fina årgångar från klassiska vingårdar runt om i världen. Våra sommelierer hjälper dig hitta det perfekta vinet för att komplettera din middag.

svbr

Drinklista

Vår drinklista erbjuder klassiska cocktails och nytänkande drinkar. Vi skapar drycker med handplockade ingredienser för att förgylla din upplevelse på Gondolen.