Meny
Vår meny speglar vår passion för matlagning med klassiska svenska rätter och lustfyllda skapelser. Varje rätt är tillagad med hantverk och engagemang för att ge dig en enastående matupplevelse.
APTITRETARE
-
Nybakat bröd och hemkärnat smör
65 -
Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök
135 -
Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5 g Sibirisk Baerii kaviar
195 -
Grillad pilgrimsmussla med husets ponzu, emulsion på persilja, kålrabbi, fingerlime & jalapeño
145 -
Jamon Iberico de Bellota
125
FÖRRÄTT
-
Hösttryffel, potatiskräm, brödkrutonger & lök
185 -
Inkokt vit sparris med beurre blanc på flädervinäger, gräslök, rostade hasselnötter & löjrom från Kalix
250 -
Kalixlöjrom, potatiskräm, brödkrutonger & lök
385 -
Hummercocktail på grillad hummer, mango, äpple, gurka, rödlök, Rhode Island,jalapenoolja & avokadokräm
325 -
Raviolo “Carbonara” med ricotta, parmesan, pecorino & pata negra
225 -
Kalvtartar med kapris, cornichons, dijonnaise, persilja & grillat levain
275
VARMRÄTT
-
Kåldolme fylld med duxelle på vilda svampar & persilja, lingon, picklade & stekta kantareller, karamelliserad grädde & potatispuré
325 -
Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (lägg till störkaviar +155)
465 -
Piggvar på ben med smörkokt potatis & toppmurklor
Välj tillbehör:
-
• Beurre blanc med löjrom från Kalix & gräslök
695 -
• Pepparrot & brynt smör
595 -
Grillad Entrecôte
Välj tillbehör:
-
• “Korean BBQ” med kimchiemulsion, vårlök, koriander & pommes frites
545 -
• Choronsås, gårdstomat, persilja & pommes frites
545 -
Stekt ankbröst, halstrad anklever, hyvlad tryffel, sauterad spenat & sås på fyra sorters vin
495 -
Grillad griskind i dill med inkokta morötter, färska toppmurklor & smörkokt Amandinepotatis
375
DESSERT
-
Ostglass med romrussin
125 -
Crème caramel med diplomático rom
130 -
Inkokt rabarber med rosépeppar, vaniljgrädde, créme på citronverbena & Rabarberglass
155 -
Vit persikosorbet, misoglass, kolasås & frusen riven Creme Cru
135 -
Chokladpralin
45 -
Pistage glass med olivolja & havssalt
75
SJÖTUNGA
-
Onsdagar från kl 17:00 & begränsat antal
-
Sjötunga Meunière, brynt smör, haricot verts, tournerad potatis & friterad persilja
795 -
Sole Grillé Grillad hel sjötunga med grillad citron, bearnaise & pommes frites
795 -
Filet de Sole á Erik Lallerstedt Färserade sjötungsrullader med hummercoulis & pilaffris
795
BRUNCH
-
LÖRDAGAR & SÖNDAGAR KL. 12 - 16
(GÅR ÄVEN ATT FÅ VEGETARISK)
995 p/p -
KANAPÉER
-
• Grillad rödräka “skagen” med äpple, senapsfrön, curry och dill
-
• Pate à choux, löjrom, brynt smör, smetana och picklad rödlök
-
• Tartelette med bifftartar, syrad lök och krasse
-
FÖRRÄTT
-
• Ägg “florentine” spenat, picklad syltlök, pocherat ägg, brynt smörhollandaise, gräslök och tryffel
-
VARMRÄTT
-
• “Bookmaker toast” med oxfilé och grillad hummer, choronsås, senapsfrön och pepparrot
-
DESSERT
-
• Fattiga riddare med vaniljglass, kolasås och färska bär
MENYER
-
GONDOLENS KLASSIKER
• Löjrom från kalix, potatiskräm, brödkrutonger & lök
995 -
• Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse & störkaviar
-
• Crème caramel med diplomático rom
-
GONDOLEN I SÄSONG
1095 -
-
• Grillad hummercocktail, gurka, äpple, rödlök, Rhode Island & Sibirisk Baerii kaviar
-
• Stekt ankbröst, halstrad anklever, hyvlad tryffel, sauterad spenat & sås på tre sorters vin
-
• Inkokt rabarber, rosépeppar, vaniljgrädde, crème på citronverbena & rabarberglass
-
AFFÄRSLUNCH
Mån - Fre 11:30 - 17:00
495 -
• Kalixlöjrom, potatiskum, brödkrutonger & lök
-
• Val av Plat du jour
-
• Pralin & Kaffe
PLAT DU JOUR V.14
-
VECKANS VEGETARISKA
265 -
Fusilli all’Arrabbiata & burrata
-
MÅNDAG - TISDAG
255 -
Smörstekt Norsk Kolja med oliver, kapris, tomat & rostad potatis
-
Grillat Majskycklingbröst, potatissallad ”Caesar”, pancetta, parmesan & sardeller
-
ONSDAG - TORSDAG
255 -
Norsk Regnbåge med beurre blanc, forellrom, primörer & kokt potatis
-
Wallenbergare med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör & potatispuré
-
FREDAG
275 -
Moules frites på blåmusslor från Västkusten, aioli & pommes frites
-
Grillad Fläskotlett på ben från Rosersbergs gård, salsa verde, grillad sallad, primörmorot & saltbakad potatis
”Vi förvaltar Gondolens klassiska arv och adderar en elegant lekfullhet med säsongens råvaror i fokus. Det svenska och franska köket utgör grunden för vår matlagning men vi låter oss inspireras av smaker från hela världen.” - Patrik Castillo, Köksmästare
VINLISTA
Vår vinkällare är en av Stockholms bästa och erbjuder ett brett urval av fina årgångar från klassiska vingårdar runt om i världen. Våra sommelierer hjälper dig hitta det perfekta vinet för att komplettera din middag.
Drinklista
Vår drinklista erbjuder klassiska cocktails och nytänkande drinkar. Vi skapar drycker med handplockade ingredienser för att förgylla din upplevelse på Gondolen.
Upptäck Gondolen
-
Bar Zeppelin
Koppla av med en öl på Bar Zeppelin på 12 våningen, ovanför matsalen. Här hittar du även vår uteservering som enkelt nås från Katarinahissen eller via bron från Mosebacke. Här serveras mat från Gondolens meny och erbjuder ett brett utbud av öl, cocktails och vin. Kom och njut med oss.
- Läs mer
-
Matsalen
Matsalen på Gondolen erbjuder en matupplevelse med fokus på svenska råvaror och traditioner. Klassisk husmanskost tillagas med moderna tekniker i en elegant miljö. Njut av god stämning, trevligt sällskap och gedigen matlagning – för att fira livet.
- Läs mer
-
Cocktailbaren
Centralt placerad, med ett jazzband som förhöjer stämningen, är vår cocktailbar det sociala navet på Gondolen. Njut av våra fyra varianter av Dry Martini och kreativa signaturdrinkar i en behaglig atmosfär.
- Läs mer