Meny
Vår meny speglar vår passion för matlagning med klassiska svenska rätter och lustfyllda skapelser. Varje rätt är tillagad med hantverk och engagemang för att ge dig en enastående matupplevelse.
APTITRETARE
-
Nybakat bröd med hemkärnat smör
65 -
Pâte à choux med löjrom från Kalix, brynt smör, smetana & picklad rödlök
135 -
Kaviartartelett, smetana, honung från klockargården, saltgurka från Ulriksdals trädgård & 5g Baerii kaviar
195 -
Jamon Iberico de Bellota
145
FÖRRÄTT
-
Italiensk hösttryffel med potatisskum, krutonger & lök
195 -
Hummersoppa, pâte à choux med hummer, västerbottenost & smetana
275 -
Kalixlöjrom, potatisskum, krutonger & lök
385 -
Grillad kammussla, rödräka, husets ponzu, hot sauce & emulsion på gräslök
225 -
Svampmacka med halstrad anklever & portvinsreduction
275 -
Agnolotti på svamp med grillad oxfilé, parmesan, ricotta, cognacsås & hösttryffel
295 -
Handskuren kalvtartar, djionnaise, kapris, inlagd ingefära & rostad sesam
250 / 350
VARMRÄTT
-
Maccheroni med picklade och stekta kantareller, svampbuljong, grillad kål & karamelliserad grädde
315 -
Fisk med gratäng: Pocherad torsk, champagnesås, spenat & pommes duchesse (Addera Baerii kaviar +155)
465 -
Smörpocherad rödingfilé med stekta kantareller, grillad zucchini, gröna tomater, jalapeñoolja, champagnesås & krondill
445 -
Grillad hel sjötunga med grillad citron, bearnaisesås & pommes frites
725 -
Vaktel fylld med kycklingmousseline, currysås supreme, picklade kantareller, smörkokt spetskål & pilaffris
455 -
Sotad hjort med hösttryffel, karamelliserad grädde, vinbär, gratäng på jordärtskocka, sky på madeira & portvin
525 -
Pepparstek, potatisterrin & haricots verts
645 -
Grillad Ibericokotlett ”Chinese BBQ”, grillad gemsallat, pommes frites & emulsion på husets XO-sås
395 -
ENDAST ONSDAGAR
-
Pithivier ”Wellington” serveras för 2 personer
995 -
Svensk oxfilé, anklever, duxelle, smörade morötter, madeirasky, potatispuré & hösttryffel
DESSERT
-
Crème caramel med Diplomático rom
130 -
Bakat svenskt äpple, karamelliserad smördeg & vaniljsås
155 -
Gondolens chokladdessert - chokladmousse, kola & citrongräsgrädde
155 -
Chokladpralin
45 -
Pistageglass, havssalt & olivolja
75 -
En bit ost med marmelad & knäckebröd
75
BRUNCH
-
Serveras på lördagar och söndagar under perioden 4/10–23/11.
-
Förrätt: Ägg “Royale” med sauterad spenat, picklad lök, hollandaise Royale samt 15g löjrom från Kalix
-
Varmrätt: Bräserad shortrib på husets croissant, gratinerad med mornaysås på comtéost, rostad majs & färsk tryffel
-
Dessert: Belgisk våffla med drottningsylt, kolasås, vaniljglass & lättvispad grädde
695 -
TILLÄGG - TRE KANAPÉER
295 p/p -
• Kaviartartelett, smetana, honung från Klockargården saltgurka från vår odling vid Ulriksdal & 5g Baerii kaviar
-
• Pâte à choux med Västerbottenost, hummer & smetana
-
• Handskuren kalvtartar med dijonnaise, kapris, inlagd ingefära & rostad sesam
MENYER
-
GONDOLENS KLASSIKER
995 -
• Kalixlöjrom, potatisskum, lök & brödkrutonger
-
• Fisk med gratäng, champagnesås & störcaviar
-
• Crème caramel med diplomático rom
-
GONDOLEN I SÄSONG
1000 -
• Hummersoppa, pâte à choux med hummer, västerbottenost & smetana
-
• Pepparstek, potatisterrin & haricots verts
-
• Bakat svenskt äpple, karamelliserad smördeg & vaniljsås
PLAT DU JOUR V.45
-
GONDOLENS AFFÄRSLUNCH
495 -
• Kalixlöjrom, potatisskum, lök & krutonger
-
• Ditt val av plat du jour
-
• Bryggkaffe & pralin
-
VECKANS VEGETARISKA
245 -
Spaghetti alla puttanesca med oliver, kapris, tomat, Siciliansk oregano & ricotta
-
MÅNDAG - TISDAG
255 -
Kolja från Smögen med äggsås, ansjovis, gröna ärtor & kokt potatis
-
Köttbullar med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka & potatispuré
-
ONSDAG - TORSDAG
255 -
Lubb från Tromsö med rotselleripuré, brynt smör, forellrom, vattenkrasse & friterad palsternacka
-
Högrevsgryta med rödvin, belugalinser, rökt sidfläsk & potatispuré
-
FREDAG
275 -
Dagens fångst med hollandaise, pocherat ägg, pepparrot, sockerärtor & kokt potatis
-
Panerad fläskschnitzel med pata negra-smör, tryffelsky, svartkål & pommes frites
FARS DAG-MENY
-
Serveras söndag den 9/11 under både lunch och middag.
-
Agnolotti på svamp & parmesan med grönpepparsås, hösttryffel och pata negra
-
Grillad oxfilé, grillad hummer och grillad entrecote, salsa verde, mojo rojo, bearnaisesås, tomatsallad och pommes
-
Gondolens chokladdessert - chokladmousse, kola & citrongräsgrädde
895 per person
”Vi förvaltar Gondolens klassiska arv och adderar en elegant lekfullhet med säsongens råvaror i fokus. Det svenska och franska köket utgör grunden för vår matlagning men vi låter oss inspireras av smaker från hela världen.” - Patrik Castillo, Köksmästare
VINLISTA
Vår vinkällare är en av Stockholms bästa och erbjuder ett brett urval av fina årgångar från klassiska vingårdar runt om i världen. Våra sommelierer hjälper dig hitta det perfekta vinet för att komplettera din middag.
Drinklista
Vår drinklista erbjuder klassiska cocktails och nytänkande drinkar. Vi skapar drycker med handplockade ingredienser för att förgylla din upplevelse på Gondolen.
Upptäck Gondolen
-
Bar Zeppelin
Koppla av med en öl på Bar Zeppelin på 12 våningen, ovanför matsalen. Här hittar du även vår uteservering som enkelt nås från Katarinahissen eller via bron från Mosebacke. Här serveras mat från Gondolens meny och erbjuder ett brett utbud av öl, cocktails och vin. Kom och njut med oss.
- Läs mer
-
Matsalen
Matsalen på Gondolen erbjuder en matupplevelse med fokus på svenska råvaror och traditioner. Klassisk husmanskost tillagas med moderna tekniker i en elegant miljö. Njut av god stämning, trevligt sällskap och gedigen matlagning – för att fira livet.
- Läs mer
-
Cocktailbaren
Centralt placerad, med ett jazzband som förhöjer stämningen, är vår cocktailbar det sociala navet på Gondolen. Njut av våra fyra varianter av Dry Martini och kreativa signaturdrinkar i en behaglig atmosfär.
- Läs mer