Upplev sådana spänningsmoment som exempelvis mingel, boksamtal, samt marknadsanpassad lobbyistrock som noggrant kurerats av Andres Lokko och DJ 50 Spänn.
Givetvis signeras boken som säljs till releasefestpris.
VI VANTRIVS I KULTUREN är Bar Zeppelin månadsevenemang där nyskapande och egensinnig poesi och prosa möter publiken med Mälarens inlopp som bakgrund.
Denna kväll gästas vi av Joanna Rytel, Linda Skugge och Cyril Hellman.
Från Gubbslem till ogräs.
Joanna Rytel kuppade tillsammans med Fia-Stina Sandlund direktsända Fröken Sverige och myntade ordet ”Gubbslem” år 2001.
Nu är hon istället Ogräsets Drottning. Hon försöker utrota ogräs i sin koloniträdgård, bara för att senare sakna det. Det är som att göra slut och sedan känna sig ensam.
24 år och många konstverk senare ger Joanna Rytel ut en poesibok om ogräs: ”Jag vet allt om ogräs och ingenting om konst.” Där tränger hon in i naturen som i en annan människa.
Hon är en diktator i sin trädgård, onanerar för insekter och vill bli begraven i komposten med en spade i sin röv – för hennes gravplats måste bli unik.
Cyril Hellman har skrivit ett antal noveller, reseskildringar och diktböcker. Och till kvällen i ära fyller han även år.
Linda Skugge är bäst på att vara Linda Skugge. Hon är författare, krönikör och översättare. Skugge är en frispråkig skribent med ett ofta tydligt feministiskt perspektiv. Hon har skrivit krönikor för flera stora dagstidningar och deltog 1999 i den uppmärksammade antologin Fittstim. År 2007 var hennes privata blogg den mest lästa i Sverige.
Musikval av Luciano Leiva.
Christer Strömholm är en av våra mest firade fotografer, belönad med Hasselbladpriset och representerad på Moderna Museet och MoMA. Han är främst känd för sina intima svartvita porträtt och sina gatufotografier. Särskilt berömda blev hans skildringar av transsexuella i 1950-talets Paris.
Det är känt att Christer Strömholm var nazist som ung, men omfattningen har slätats över och historien friserats. Christer Strömholm och nazismen granskar och nyanserar den svenska självbilden och ger nycklar till en djupare förstäelse av det svenska 1900-talet.
Välkommen på bokrelease med signering, mingel och samtal med Andreas Gedin.
Från 17:00 till 21:00.