Fêtes de la Sole

Onsdag den 19 mars bjuder vår förste kypare Christian Lejeune tillsammans med krögarlegendaren PG Nilsson – grundare av Svenska Brasserier, där Gondolen ingår – in till en kväll där sjötungan står i centrum.

 

Under kvällen serveras fyra rätter med denna utsökta råvara, där de hela fiskarna trancheras vid bordet för en fulländad upplevelse. Sjötungorna serveras från 17:00.

 

Menyn:

Med reservation för förändringar.

Sole Meunière. 

Smörstekt hel Sjötunga med tournerad potatis, friterad persilja och haricots verts

130kr / hekto

 

Sole Grillé 

Grillad hel Sjötunga med grillad citron, bearnaise och pommes frites

130kr / hekto

 

Filet de Sole Albert

Brödöverbakad sjötungsfilé med vermouthsås och Pommes duchesse

795kr

 

Filet de Sole Erik Lallerstedt

Färserade Sjötungsrulader med hummercoulis och pilaffris

795kr

 

Självklart finns våra sommelierer på plats för att guida dig genom vinval som lyfter smakerna i varje rätt, de kommer också öppna speciella flaskor som passar till menyn.

 

Antalet rätter är begränsade så säkra din plats redan idag för en kväll fylld av gastronomisk elegans.

Fira påsk på Gondolen

Välkommen att fira påskhelgen hos oss på Gondolen! Vi har skapat en klassisk och välsmakande trerättersmeny som fångar allt det bästa med påskens smaker.

 

Menyn serveras från den 17 till 21 april, så boka bord i god tid och låt oss göra din påsk extra speciell.

 

Påskmeny:

Med reservation för förändringar.

 

Förrätt: Lerpottasill med löjrom från Kalix, smörkokt potatis, kavring, picklad lök, ägg, smetana och dill

Varmrätt: Lammsadel med grillad sparris, spenat, ramslök, croquette på lammbringa, lammsky och citrontimjan

Dessert: Inkokt glasrabarber med rosépeppar, vaniljgrädde, rabarberglass och citronverbena

 

Pris per person: 995 kr

 

Under påskhelgen kan du även avnjuta rätter från vår à la carte-meny.

Alla hjärtans dag

Varmt välkommen att uppleva en minnesvärd kväll hos oss på Gondolen. Vi serverar noggrant sammansatt fyrarättersmeny för att ge er en oförglömlig smakupplevelse. Boka bord idag och låt oss ta hand om detaljerna, så att ni kan njuta av god mat och trevligt sällskap.

 

Snack: Kaviartartelette med smetana, syrad gurka, honung & gräslök

Förrätt: Grillad pilgrimsmussla med grön chili, ponzu, äpple & avokado

Varmrätt: Kalventrecôte “Oscar” med grillad hummer, inkokt vit sparris, choronsås, skysås & färsk tryffel

Dessert: Chouxbakelse med vaniljglass & varm chokladsås

1295 kr

Under alla hjärtans dag kan du även beställa rätter från vår à la carte-meny.

Nyårsfirande på Gondolen

Vi har har öppet 365 dagar om året, då varje dag är en anledning att fira på Gondolen. På nyårsafton är du välkommen till oss för att avnjuta en lunch eller middag med Stockholms bästa utsikt. Bokningen för nyårsfirandet inför 2026 är inte öppen ännu, prenumerera på vårt nyhetsbrev för att vara en av de första som får veta när vi öppnar bokningen. 

Fira Mårtensafton på Gondolen

Den 10 november bjuder vi in till en oförglömlig kväll då vi firar Mårtensafton med en modern tolkning där tradition möter nytänkande.

 

Köksmästare Patrik Castillo har skapat en meny som hyllar svensk gastronomi med rätter som svartsoppa med krås, stekt gås och spettekaka till efterrätt. Varje rätt är omsorgsfullt komponerad för att ge en unik smakupplevelse, och till middagen erbjuder vi även ett exklusivt vinpaket som förhöjer smakerna.

 

Mårten gås-meny (med reservation för förändringar):

Serveras både lunch och middag. Vanlig á la carte serveras också. 

 

Nybakat surdegsbröd med gåsrilette

 

(Svartsoppa finns att få för den som vill utan extra kostnad)

 

Terrine på gås och anka, picklade kantareller och äpple

 

Stekt gåsbröst, confiterat lår, gräddsås, brysselkål, rödkål och potatispuré

 

Skånsk äppelkaka med vaniljsås

 

Pris: 825 kr

Kvällen ramas in av livemusik från vårt hyllade jazzband för en extra stämningsfull atmosfär. Då Fars dag också infaller den 10 november är detta ett perfekt tillfälle att ta med pappa till Gondolen och tillsammans njuta av en kväll fylld av goda smaker och firande.

 

Boka ditt bord idag – drop in-platser finns i baren. Varmt välkommen till Mårten gås-firande på Gondolen!

Höstfest

Onsdag den 23 oktober bjuder vi in till en höstfest i hela restaurangen för att fira in årstiden och skapa en härlig kväll tillsammans med dig. Festen bjuder på något för alla – oavsett om du känner för ett enklare häng med goda drinkar och skön musik, eller en välkomponerad middag i matsalen.På våning 12 i Bar Zeppelin väntar en fullspäckad helkväll. DJ-duon Luciano & Mr Tophat inleder kvällen med ett set från kl. 18 till 21, följt av ROLLERBOYS som tar över och spelar fram till midnatt. Samtidigt kan du uppleva ett spännande vernissage med konstnären Moa Romanova, och premiären av vår senaste drinkkreation: Mini Martini. Det är den perfekta cocktailen för dig som enkelt vill slinka in och njuta av något gott och roligt, oavsett tillfälle.

 

Samtidigt erbjuder vi en exklusiv höstmeny i matsalen mellan 23–25 oktober. Här kan du njuta av en omsorgsfullt tillagad meny med säsongens bästa vilträtter i fokus. Den 23 oktober förhöjs upplevelsen i matsalen av stämningsfull livejazz, framförd av den framstående gästartisten Champian Fulton. Hon bjuder på jazzig musikunderhållning i flera omgångar mellan kl. 18 och 23.

 

Det är drop-in som gäller i Bar Zeppelin, så titta gärna förbi när andan faller på. Vill du säkra din plats för att avnjuta höstmenyn i matsalen, rekommenderar vi att du bokar bord i förväg.

 

Vi ser fram emot att fira hösten tillsammans med dig!

 

Höstmenyn 23–25 oktober (med reservation för eventuella förändringar):

Du kan såklart även beställa något från vår á la carte-meny den 23–25 oktober.

 

Tartelette fylld med rostad karljohanssvamp, balsamico, timjan och hösttryffel

 

Handskuren tartar på hjortinnanlår, jordärtskocka, Kalixlöjrom och granskottsolja

 

Sotad hjort, hösttryffel, karamelliserad grädde, svarta vinbär, potatisgratäng och sky på madeira och portvin

 

Bakat svenskt äpple, karamelliserad smördeg och vaniljsås

 

Pris: 950 kr