Midsommar på Gondolen

I år serverar vi en exklusiv fyrarättersmeny under midsommarhelgen. Boka ditt bord idag för att säkra din plats till Gondolens midsommarfirande!

 

Årets midsommarmeny:

Med reservation för förändringar i meny och pris. 

 

Paté Choux med västerbottenost och löjrom

 

Två sorters sill och gravad lax med tillbehör

 

Grillad gris och entrécôte, tre såser: mojo rojo, salsa verde och skysås, papas arrugadas och grillat bröd

 

Jordgubbstårta

 

Pris per person: 1295 kr

 

Midsommarmenyn serveras både under lunch och middag.

 

Vi serverar även rätter från vår à la carte-meny på midsommarafton.

Hummerdagar

Hummerdagarna på Gondolen är en perfekt mix av tradition och innovation, där mat och dryck samspelar i en elegant och inbjudande miljö. Välkommen att boka ditt bord och uppleva något alldeles extra.

 

Menyn till hummerdagarna:

Med reservation för eventuella förändringar i meny och pris.

 

Grillad hummertartar med kaviar

 

Hummerraviolo med hummerbisque och kaviar

 

Surf’n’Turf

 

Citron- och myntasorbet

 

Pris per person: 1495 kr

 

Hummermenyn serveras både under lunch och middag.

 

Du kan även beställa något från vår ordinarie à la carte-meny under hummerdagarna.

Fars dag

Gondolen är en tidlös plats för alla firanden. Ta med pappa till Gondolen på fars dag och njut av en middag tillagad med hantverk och omsorg.

 

Kvällens meny hyllar köttets smaker med ett urval av utsökta styckdetaljer. Följ oss på Instagram eller prenumerera på vårt nyhetsbrev för att vara först med att ta del av menyn inför fars dag!

 

 

Nationaldagsfirande

Varmt välkommen till Gondolen på nationaldagen för att fira med god mat och dryck samt en fantastisk utsikt över Stockholm som bakrund.

 

Nationaldagsserveringen:

Med reservation för förändringar i meny och pris.

 

Smörgåstårta Grand Crü – halv bit för 395 kr eller hel för 595 kr. Serveras hela dagen.

 

Du kan även avnjuta något från vår à la carte-meny på nationaldagen.

Vinprovning med Jeremy Seysses & Diana Snowden

Den 25 mars välkomnar vi stolt Jeremy Seysses från Domaine Dujac och Diana Snowden till Kungarummet på Gondolen – deras första besök i Sverige. Tillsammans guidar de oss genom en djupgående provning av den exceptionella årgången 2019 från Bourgogne, en årgång som kombinerar koncentration, elegans och stor lagringspotential. Vi får även chansen att prova två utvalda viner från Dianas egendom i Napa Valley.

 

Vinprovningen kostar 4500 kr per person och inkluderar:

 

Champagne och snacks

 

2019 Dujac Puligny-Montrachet Les Folatières

Grillad hummer med Sandefjordsås, löjrom, gräslök & picklad kålrabbi

 

2019 Dujac Morey St Denis Rouge

2019 Dujac Vosne Romanée Beaux Monts

Brödpanerad piggvar med rödvinssås, oxmärg & friterad persilja

 

2019 Dujac Vosne-Romanée Aux Malconsorts

2019 Dujac Clos de la Roche

Stekt ankbröst, anklever, soterad spenat & sås på fyra sorters vin

 

2019 Snowden Brothers Cabernet Sauvignon

2019 Snowden Melchior Kemp Cabernet Franc

Hängmörad oxfilé med grönpepparsås & tournerad potatis

 

Comté med honung och sablekex

 

Välkommen att uppleva en unik möjlighet att möta två av vinvärldens mest respekterade producenter och uppleva viner i absolut världsklass.

 

Det finns enbart 20 tillgängliga platser till detta event – vänta inte med att boka din!

Boka bord på Gondolen till mors dag

Skäm bort mamma med en middag högt över Stockholms takåsar på mors dag i år. På Gondolen erbjuder vi en exklusiv meny för dagen där säsongens råvaror och smaker står i fokus.

 

Mors dag-menyn:

Med reservation för förändringar i meny och pris. 

 

Kaviar-kanapé med viol

 

Raviolo med ricotta, burrata, parmesan, libbsticka, tomatvatten och ringblomma

 

Smörpocherad torsk med champagnesås, kaviar, löjrom, forellrom och gräslök

 

Jordgubbar med Moscato d’Asti, basilika, 3-sorters mejeri och nötter

 

Pris per person: 1295 kr

 

Mors dag-menyn serveras både under lunch och middag. Du kan även avnjuta något från vår à la carte-meny på mors dag.

Helgbrunch på Gondolen

Varmt välkommen till Gondolen från och med lördag den 22 februari för att uppleva en brunch utöver det vanliga. Vi serverar en exklusiv brunchmeny som förenar gastronomi, cocktails i världsklass och livejazz i en elegant och festlig atmosfär – allt med Stockholms vackraste vy som bakgrund. Brunchmenyn serveras på helger från och med den 22:a februari till den 1:a juni.

 

Brunchmenyn:

Med reservation för eventuella förändringar. Vi serverar även vår à la carte-meny under brunchen.

Du kan byta kött till fisk om du önskar.

 

Kanapéer: Grillad rödräka “skagen” med äpple, senapsfrön, curry och dill

Tartelette med bifftartar, syrad lök och krasse

Pate à choux, löjrom, brynt smör, smetana och picklad rödlök

 

Förrätt: Ägg “florentine” spenat, picklad syltlök, pocherat ägg, brynt smörhollandaise, gräslök och tryffel

 

Varmrätt: “Bookmaker toast” med oxfilé och grillad hummer, choronsås, senapsfrön och pepparrot

 

Dessert: Fattiga riddare med vaniljglass, kolasås och färska bär

 

Pris: 995 kr per person

 

Vegetarisk brunchmeny:

 

Kanapéer: Tomattartar med syrad lök och krasse

Pate à choux med brynt smörkräm och färsk tryffel

Tartelette med ostkräm, parmesan och gräslök

 

Förrätt: Ägg “florentine” spenat, picklad syltlök, pocherat ägg, brynt smörhollandaise,

Gräslök och tryffel.

 

Varmrätt: Kåldolme fylld med duxelle på vilda svampar & persilja, lingon, ostronskivling, karamelliserad grädde & potatispuré

 

Dessert: Fattiga riddare med vaniljglass, kolasås och färska bär

 

Pris: 995 kr per person