I år fyller vi 90 år, det firar vi torsdag den 16 oktober med en hyllning till Erik Lallerstedt – krögaren som åter satte Gondolen på kartan under 90-talet. Under firandet serveras en exklusiv jubileumsmeny där vår köksmästare Patrik Castillo tolkat Eriks klassiker i en modern tappning. Varje komponent på jubileumsmenyn bär på en historia om Erik, om Gondolen, och om den stora matglädjen som alltid har präglat restaurangen. Vi har också låtit oss inspireras av Eriks sätt att presentera och servera maten, med omsorg, elegans och en personlig touch.
Menyn finns även att avnjuta lunch och middag den 17–19 oktober.
Jubileumsmenyn:
Med reservation för eventuella förändringar. Serveras under lunch och middag. Några rätter från vår vanliga à la carte-meny kommer också att erbjudas.
FÖRRÄTTER
Tre kanapéer – 250
– Pâte à choux med smetana, gräslök, rödlök & Kalixlöjrom (10 g)
– Hummerskagen i tartelette
– Handskuren kalvtartar på brioche med dijonnaise, kapris & saltgurka
”Fiskbulle” mousseline på piggvar och pilgrimsmussla med Gondolens champagnesås, spenat, rostad hasselnöt & baerri kaviar (5 g) – 395
Räkmacka på kavring med handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, gurka, pepparrot & Kalixlöjrom (15 g) – 250
Pâte à choux fylld med anklever & fikonmarmelad – 95
VARMRÄTTER
Erik Lallerstedts rullader på sjötunga fyllda med hummer och pilgrimsmussla, hummersås & pilaff – 625
Fisk och skaldjursgryta, smörpocherad torsk, grillad hummer, räkor, musslor, saffran, kokt potatis, dill & gräslök – 465
Hjort Rossini, stekt hjortfilé, halstrad anklever, sauterad spenat med syltlökar, madeirasky, stekt levainbröd & hösttryffel – 595
Stekt oxfilé, potatisterrine, rödvinsås med tre små skålar: Bearnaisesås, salsa verde, stekt oxmärg med pata negra & persilja – 645
DESSERTER
Gondolens chokladdessert – chokladmousse, kola & citrongräsgrädde – 155
Petit four - Chokladbiskvi, citronmarängpaj, fransk nougat (Montélimar) med pistage & mandel, chokladpralin – 55 st / 4 för 200
Som en särskild hyllning återuppstår även Gondolens legendariska vinbar för en kväll i Bar Zeppelin, där du får ett glas rött, vitt och bubbel till ett jubileumspris på 90 kr. Vi har också bjudit in flera av de medarbetare som en gång arbetade tillsammans med Erik. Den 16 oktober är de tillbaka för en kväll och bidrar till att ge firandet en extra högtidlig känsla.